Yöresel yemekler yarıştı

Van Edremit’teki Kocaeli Parkı’nda "Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü" adı altında yöresel yemek yarışması düzenlendi. Yarışmaya İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Gevaş ilçelerinden 100 dolayında yarışmacı kat

SİYASET 29.10.2019 10:44:28 0
Yöresel yemekler yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kocaeli Körfez İlçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Körfez Belediyesi, Körfez Kent Konseyi, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Körfez Ticaret Odası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Lezzet Dostları Derneği, Lezzet Yazarları Derneği, Van Pastacılar ve Aşçılar Derneği ile Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ortaklığında, 25-27 Ekim tarihleri arasında , "Kocaeli'nden Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü" adlı sosyal sorumluluk etkinliği düzenlendi.

ÖNCE PANEL

Üç gün olarak planlanan Kocaeli Parkı’ndaki yarışma çerçevesinde önce 25 Ekim günü Van TSO binasında yine yöresel ürünlerin konu edildiği ‘Kadın ve Girişimcilik’ konulu panel düzenlendi. 
Panele katılan Kocaeli’nden gelen konuklar, iş deneyimlerini anlattı.

26 EKİM’DE YARIŞMA

26 Ekim günü ise, Edremit’teki Kocaeli Parkı’nda İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Gevaş ilçelerinden gelen kadınlar, yaptıkları keledoş, helise, ayran aşı, içli köfte ve tatlı çeşitleri gibi yöresel yemeklerini jürinin beğenisine sundu.
100 dolayında yarışmacının katıldığı öğrenilen yarışmada, Yeme-İçme Profesyonelleri Derneği'nden Şef Aydın Demir, Kocaeli Akademik ve Profesyonel Aşçılar Derneği'nden Şef Naif Bagi, İstanbul Aşçılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Şef Ayten Saner, Gastronomi Kültür Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz, Van-Pad Başkanı Şef Sinan Pulat, TAŞKAPON Genel Sekreteri Ali Geyik, Van-Pad Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ergin ve Van-Pad üyeleri jüri olarak yer aldı.

ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Sosyal sorumluluk etkinliğinin son günü olan 27 Ekim’de ise, düzenlenen programla dereceye girenlere ödüller verildi.
Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara çeşitli mutfak malzemeleri hediye edilirken, Körfez Belediyesi tarafından yarışmada birinci olan yarışmacıya tam, ikinci olan yarışmacıya yarım ve üçüncü olan yarışmacıya da çeyrek altın hediye edildi.
Yarışmayla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Van PAD Başkanı Sinan Pulat, Van’ın tanıtımı açısından yarışmanın birçok yönüyle hem faydalı hem de zevkli geçtiğini söyledi.
Pulat, bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini kaydetti. 

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi