Yeşil alan için imza kampanyası

Van Gönüllüleri Platformu (VAGÖP), TOKİ tarafından bir süre önce satışa sunulan, ardından da satış listesinden çıkarılan ancak akıbeti henüz kesinlik kazanmayan eski Van Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olması için https://www.chan

SİYASET 9.03.2019 09:36:22 0
Yeşil alan için imza kampanyası
Tarih: 01.01.0001 00:00

İpekyolu ilçesi, Beşyol bölgesinde bulunan, yaklaşık 7 bin metrekarelik eski Van Devlet Hastanesi yeri başta olmak üzere, Van’daki yeşil alanlarla ilgili olarak bir süredir duyarlılık çalışmaları yürüten VAGÖP, bu çalışmalara bir yenisini ekledi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
VAGÖP, önceki gün, TOKİ tarafından bir süre önce satışa sunulan, ardından da satış listesinden çıkarılan ancak akıbeti henüz belli olmayan eski Van Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olması için https://www.change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.
Kampanyanın, söz konusu alanın yeşil alan olarak imara işlenmesine kadar devam edeceği bildirildi.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
chance.org üzerindeki imza kampanyasında desteği aranan vatandaşlara ise, şu çağrı yer alıyor: 
“Kentimiz, büyükşehir olmasına rağmen yeşil alan bakımından yeterli alanlara sahip değildir. Büyükşehirlerde kişi başına 10 metre kare bir yeşil alan düşmesi gerekirken, maalesef kentimizde bu oran 2 metre karenin altındadır. Sonuç olarak doğası ve turizm potansiyeli açısından önemli merkezlerden biri olan Van şehri, ne yazık ki merkezi yaşam alanları içerisinde yeşil alana muhtaç bir durumdadır. Bizler ‘Van Gönüllüleri Platformu’ olarak, bu noktada bir misyon üstelenerek bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Şehir merkezimizde bulunan, TOKİ’ye ait olan, Beşyol Mevkiinde (Van Devlet Hastanesi Eski Yerinde) kentimiz ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda bahse konu alanın yeşil alan olması için sizlerin desteğini istiyoruz.”

SALI BULUŞMALARI SÜRECEK
Bu arada VAGÖP’ün her hafta Salı günleri düzenlediği çay buluşmaları da sürecek.
Platform üyeleri, eski Van Devlet Hastanesi yeri “yeşil alan” olarak imar planına dahil edilene dek, buluşmaları sürdüreceklerini söylüyor.
Her Salı günü saat 19.00’da Kardeşler Çayevi’nde bir araya gelen platform üyeleri, devlet hastanesi yeri başta olmak üzere, betonlaştırma tehlikesi bulunan Van’daki diğer yeşil alanlarla da ilgili olarak duyarlılık oluşturulacak yöntemler üzerinde sohbet ediyor.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi