Yeniden Refah Partisi 3’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı

Yeniden Refah Partisi, 3’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle parti genel merkezi talimatıyla ülke genelinde basın açıklaması düzenledi.

SİYASET 23.11.2021 17:02:07 0
Yeniden Refah Partisi 3’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da da Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığında, 3’üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı binasında yapılan açıklamaya, İl Başkanı Göksel Yağız ve il teşkilatı katıldı.
İl Başkanı Göksel Yağız, yaptığı açıklamada; "Bundan 3 yıl önce, 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 kurucu üyemizin imzalarıyla Yeniden Refah Partimizi kurduk. Partimizi kurduğumuz gün Ankara’da, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin dizinin dibinde çekmiş olduğumuz besmele ile, Eyyub-el Ensari Hz.’lerinin huzurunda yapılan dualarla yola revan olduk. Yeniden Refah Partimizi kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 1969’da başlattığı kutlu yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı” dedi.
Van’da düzenlenen toplantıda basın açıklamasını Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Göksel Yağız okudu. 
Yağız, şu ifadelere yer verdi: “Partimizi kurarken, yola çıkarken karşılaşacağımız zorlukları, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bütün zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın, milletimizi, tüm İslam Alemi’ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşeri gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık. Milletimiz için 'Paylaşımda Adalet' ve 'Yönetimde Adalet'i tesis edeceğimize dair 'Milli Görüş sözü' vererek yola revan olduk."
"Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş zihniyetini temsil edecek" diyen Yağız; "Milli Görüş’ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermedik, göstermeyeceğiz. Bugün itibariyle 81 ilimizde, 900’den fazla ilçemizde teşkilatlarımızı kurduk. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkari’mizden Çanakkale’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın 'Hilali', bereketin ve kalkınmanın 'Başağı' ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. İl ve ilçe kongrelerimizin tamamlanması sonrasında, “1.Olağan Büyük Kongremizi” çoğunluğu gençlerden oluşan 40.000’den fazla kişinin katılımı ile, siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik. Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık baş müşahitimiz ile Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdadır" ifadelerini kullandı.

Haber: M. Selim KURT