Yazar Aydemir’in kitabı okuyucuyla buluştu

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu (VANSET) üyesi Seyithan Aydemir ‘Kutsal Kitapların Sümer ve Babil’deki Yansımaları adlı kitabı yayımlandı.

SİYASET 8.07.2019 10:58:18 0
Yazar Aydemir’in kitabı okuyucuyla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çıra Yayınevi aracılığıyla toplam 142 sayfadan oluşan kitap bilgi ağırlıklı olarak okuyucunun beğenisine sunuldu.
Çıkardığı yeni kitabı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyesi Seyithan Aydemir, “Bu kitap ünlü Sümerolog Samuel Noah Kramerin Kuran- ı Kerim, Tevrat ve İncil'in kökeninin Sümerde olduğu, peygamberlerin bunları alıp ilahi kitapmış gibi insanlara anlattığı, dolayısıyla eskilerin masalı oldukları fikrine karşı yazılmış bir kitaptır” dedi.


        Aydemir, kitabın serüveni ile ilgili de konuşarak, “Bu kitabın serüveni, 2002’de yukarıda adı anılan şahsın kitaplarını okumam ve Sümer dini ile kutsal kitapların birbirlerine ne kadar yakın olduğunu keşfetmemle başlamıştır.  Kitap okunduğunda Sümerlere de peygamber yada peygamberler gönderildiği, dolayısıyla beraberinde kitaplar verildiği görülecektir.  Kitabın konusu özellikle Kuran-ı Kerimin şuara süresinde yer alan 196. Ayetinin etrafında dönmektedir. Ayette: Kuran-ı Kerimin temel ilkelerinin daha önceki kutsal kitaplarda da yer aldığına denilmektedir. Sonuç olarak kitabın ana konusu bir yaratıcının olduğu, yaratıcının Sümerlere de peygamber ve kutsal kitaplar göndererek onları uyardığı gerçeğini ihtiva etmektedir. Kitabın konusu 2002 den beri aklımda şekillenmiş, kaynaklar incelenmiş ve 2018' in Mayıs'ın dan itibaren de yazıya dökülmüştür” dedi.Van Bölge Gazetesi