Yavuz Ağıralioğlu’ndan HDP tepkisi! 'Millet İttifakı'nın muhtemel başarısına ortak olmaya heveslendiler'

İYİ Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "HDP hiçbir zaman bizim ittifak bileşenimiz olmadı. Bazı merkezlerde aday çıkartmayıp Millet İtt

SİYASET 12.03.2020 21:18:40 0
Yavuz Ağıralioğlu’ndan HDP tepkisi! 'Millet İttifakı'nın muhtemel başarısına ortak olmaya heveslendiler'
Tarih: 01.01.0001 00:00

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "HDP arasına terörle mesafe koyamamış bir organizasyondur" diyen Ağıralioğlu, "HDP, Abdullah Öcalan'a terör örgütünün başı diyemediği sürece hiçbir siyasal zeminin meşru aktörü olamaz. Dolayısıyla HDP bizim ittifak bileşenlerimizden birisi değildir. Bize böyle bir şeyin iması bile yapılamaz. CHP bu güne kadar bize, 'HDP'de bizim ittifak bileşenlerimizdendir' gibi bir cümle kurmadı." ifadelerini kullandı.

HDP'nin 31 Mart sürecinde Millet İttifakı'nın muhtemel başarısına ortak olmak için bazı merkezlerde aday çıkartmadığını belirten Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

"HDP belli merkezlerde aday çıkartmayıp Millet İttifakı'nın adaylarına oy vermeyi tercih etti. Bu bir mutakabatın değil onlar açısından ortaya çıkmış mecburiyetin sonucudur. İYİ Parti ile CHP'nin ittifakından ortaya çıkması muhtemel başarıya ortak olmak için heveslendiler. Bizim İYİ Parti olarak aldığımız belediyelerin de mebusların da içinde PKK'nın bir oyu yoktur. Tabi bu oyların tek tek çetelelerine bakmadık. Oy vermiş de olabilirler ama oy verme sürecinde, 'Çocuklarımızın katilleri bize oy vermesin. Abdullah Öcalan'a sayın diyenler bize oy vermesin. Biz sizin oylarınızla kazanmaktansa bin defa mağlup olmayı göze alırız. Sonra yarın 'biz size oy verdik' cümlelerini de kaldıramayız' dedik."

Ağıralioğlu CHP yöneticilerine şu çağrıyı yaptı:

"CHP Pervin Buldan'a cevap olarak şunu söylemeli: 'Siz nasıl bir siyasi dil ile siyasi bir yapıya sahipsiniz ki insanlar sizinle bir arada anılmaktan utanıyor" 

Taha Emre Özdemir  Yeniakit.com.tr