VASKİ ekiplerinin mücadelesi takdire şayan…

Ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü Van’ın Bahçesaray ilçesinde de Van Su ve Kanalizasyon ekiplerinin zorlu mücadelesi büyük takdir gördü.

SİYASET 18.03.2019 13:10:21 0
VASKİ ekiplerinin mücadelesi takdire şayan…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Yurdun batı kesimlerinde bahar yüzünü gösterirken, Doğunun birçok yerinde kar halen geçit vermiyor.

  VASKİ ekipleri tehlikeli arıza giderme yolculuğunda tepeleri aşarak kar ve soğuk ile mücadele ediyor. Soğuk havada elbiseleri tamamen ıslanan ekipler, arızayı atletli şekilde giderdi.

   İlçenin İslam Mahallesinde meydana gelen su arızasının giderilmesi için VASKİ ekipleri yaya olarak yola koyuldu. Engebeli arazi ve metrelerce kar ile mücadele ederek arızaya ulaşmak isteyen ekipler, yaklaşık 800 metrelik yolu karlara bata çıka yaya gitmek zorunda kaldı.

    VASKİ Güney Bölgesi ekiplerinin yoğun kar ve soğuğa rağmen verdikleri çaba ile hizmetin aksamaması için yoğun gayret gösterildi. Büyük uğraşılar ve saatler süren zorlu bir yolcuktan sonra arıza yerine ulaşan ekipler, bu yolculuk sırasında tehlikeler de atlatıyor. Uçurumların kenarından da geçen ekipler, metrelerce karda bellerine kadar karlara batarak tepeleri de aşarak yürümek zorunda kaldı.

   Arıza yerine ulaşan ekipler, arızayı gidererek İslam Mahallesinde günlerdir süren susuzluk sorununu gidermeyi başardılar.