VASKİ, açık ihale sistemi ile tasarruf ediyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), ihalelerde kurumun genel tasarruf politikasını uygulayarak gelecek zamlardan etkilenmemesi için açık ihale sistemi uyguluyor. Bu sistemle kurum alımlarda kâra geçerek büyük tasarruf sağlıyor.

SİYASET 4.01.2019 11:02:28 0
VASKİ, açık ihale sistemi ile tasarruf ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VASKİ, Mevcut hizmet araçlarını “Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik Sigortası) Poliçesi Yenileme Hizmet Alımı İşi” 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirdi. Bu çerçevede 75 aracın sigortaları yenilendi.

   Kurumda tasarruf dönemini başlatan ve bunu titizlikle sürdüren VASKİ, hizmet araçlarının zorunlu trafik sigorta işlemlerini de gelecek zamlardan etkilenmeyecek şekilde gelen tekliflerle yeniletti.

    Kurumun şeffaflık ve tasarruf politikası gereğince doğrudan temin ihalelerini asgariye indirilerek, herkesin katılabileceği adil ve açık ihale usulü ile kurumun yararının gözetlenmesi hedefleniyor.

   Yapılan anlaşmaya göre kaza yapan araçlardan alınan ve yüzde 24’e kadar çıkan zam oranlarının VASKİ araçlarına uygulanmaması kararı da alındı.