Vanspor’un grubunda zorlu maçlar…

Vanspor’un grubunda 20. hafta maçları geride kalırken, bu hafta itibariyle oynanacak her karşılaşma zorlu ve kıran kırana geçecek. Vanspor ise evinde oynayacağı Bodrumspor maçını kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

SİYASET 29.01.2020 11:14:34 0
Vanspor’un grubunda zorlu maçlar…
Tarih: 01.01.0001 00:00

TFF 2. Lig kırmızı grupta 20 haftalık maraton geride kaldı.

    Kalan 14 haftalık maraton özellikle Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan takımlar için zor geçecek gibi görünüyor.

Kalan son 14 haftalık maratonda telafisi olmayacak maçlara çıkacak olan takımlar kazanmak için kıran kırana bir mücadele veriyor.

  BEŞ TAKIMIN ŞAMPİYONLUK ŞANSI SÜRÜYOR

   Vanspor’un grubunda 5 takımın şampiyon olma şansı devam ederken, yaklaşık 8 takımın da Play Off’a kalma şansı sürüyor.

    Küme düşme potasına bakıldığında ise Niğde ve Kardemir Karabükspor’un kendilerini kurtarma şansı zor görünürken, küme düşecek 3. takım şuan itibariyle net olmadığı görülüyor.

    Elazığ’da yaşanan depremden dolayı, ligde çekilme kararı alan küme düşme potasında yer alan Elazığspor için nasıl bir karar verileceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

         Ligin 21. Haftasında girerken Ankara Demirspor liderliğini sürdürüyor. Gruba bakıldığında her ne kadar Ankara Demirspor az bir puan farkıyla lider olsa da, şampiyonluk yarışı, Vanspor ve Bandırmaspor arasında geçecek gibi görünüyor.

Takım kadrosu olarak da iyi olan 2 takım ligin sonuna kadar yarıştan kopmayacak, bu 2 takımdan biri ipi göğüsleyecek.

     Ankara Demirspor ve Tuzlaspor’ada şampiyonluk yolunda şans veriliyor. Ama bu 2 takım ilerleyen haftalarda kan kaybı yaşayacak. İşte Ankara Demirspor 20. Hafta maçında Ergene Velimeşespor deplasmanında 1 puanı zor kurtarabildi.

    Tuzla ligin 2. Devresinin ilk maçında kendi sahasında Kastamaonuspor’a farklı mağlup oldu. Buda gösteriyor ki bu 2 takım düşüşe geçecek.

   Vanspor ve Bandırmaspor ligin 2. Devresinin ilk 3 haftasında her ne kadar puan kayıpları yaşamış olsada avantajlı görünen 2 takım konumunda. Ligde takımların oynadığı son 5 hafta maçlarına baktığımızda, Vanspor 4 galibiyet 1 mağlubiyet alırken, Ankara Demirspor ve Kastamonuspor’da yine 4 galibiyet 1 beraberliğe imza atmış durumda. Bandırmaspor ise son 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet almış.

    Tabloya bakıldığında Şampiyonluk ve Play Off hesapları yapan takımların puan kayıpları hemen hemen eşit görünüyor. Şimdi kalan haftalarda bu takımlar bir birlerine puan farkı takmak için kıran kırana bir mücadele içinde olacaklar.

   Vanspor cephesinde yapılan hesaplar haftalık maratonda bir galibiyet serisi yakalamaktı. Ligin 2. Devresinin ilk 6 maratonunda yakalanacak galibiyet serisiyle liderlik koltuğuna oturmayı hedefleyen Vanspor, ilk 2 haftayı galibiyetle tamamladı.

   Hafta sonu evinde Bodrumspor’u konuk edecek olan kırmızı siyahlı ekip, ardından Kahramanmaraş, Ergene Velimeşe ve Uşakspor maçlarıyla hesapları yapılan zorlu maratonu tamamlayarak Ankara Demirspor’u ağırlayacak.

    İşte bu karşılaşma grupta az çok Şampiyon takımı belirleyici olacak. Vanspor bu 6 haftalık maratonu kayıpsız atlatarak Ankara Demirspor maçına çıkarsa büyük bir avantajı da eline geçirmiş olacak.

   Vanspor bu hafta sonu Bodrum Belediyespor’u konuk ederken, Ankara Demirspor ise Uşakspor’u konuk edecek.

    Bandırmaspor, Bayburtspor deplasmanına giderken, Tuzlaspor ise Sakaryaspor’a konuk olacak. Ligin 21. Hafta maçları sonunda puan cetvelinde dengelerin yeniden değişeceği görülüyor.Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz