Vanspor’un grubuna bakış…

Vanspor’un grubunda da geride bırakılan 7 haftalık maraton sonucunda 5 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan temsilcimiz Vanspor ile Tuzlaspor şampiyonluk yarışında yollarına devam ederken, Bandırmaspor ise çıkışını sürdürmeye de

SİYASET 11.10.2019 16:15:00 0
Vanspor’un grubuna bakış…
Tarih: 01.01.0001 00:00

TFF 2. Lig kırmızı grupta 7. Hafta karşılaşmaları da geride kaldı ve 7. Hafta maçları sürpriz sonuçlarında alındığı hafta oldu.
 Lider ve mağlubiyeti olmayan Vanspor sahasında Uşakspor’a mağlup olurken son haftaların başarılı takımı Elazığspor ise yine sahasında Kardemir Karabükspor’a mağlup oldu.
Son haftalarda istikrarlı çıkışı olan Sivas Belediyespor ise gittiği Sakaryaspor deplasmanından evine elli boş dönmesi 7. Haftanın sürpriz sonuçlarından biri oldu.


        Geride bırakılan 7 haftalık maraton sonunda 5 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyeti olan Vanspor ve Tuzlaspor 16 puanla yollarına devam ederken, Kastamonuspor ise teknik direktör değişikliğiyle bir anda zirveye doğru bir çıkış yakaladı.
 Grubun güçlü ve favori ekiplerinden Bandırmaspor ise yakaladığı çıkışla 13 puanla zirveye yerleşmiş durumda. Görünen o ki haftalar ilerledikçe zirvede olan takımlar inişli çıkışlı bir grafik çizmeye başlıyor.


      Grupta ne zirve ne orta sıralar ve nede alt sıralarda gözle görünen bir kopma yok. 3 Puanlık sistemde kazanan takımlar üst sıralara doğru çıkışa, kaybeden takımlar ise alt sıralara doğru inişe geçiyor. Haftalar ilerledikçe takımların oturmasıyla uyum sorunu yavaş yavaş yok oluyor ve takımlar artık birbirini tanıma imkanını da ayrıca buluyor. Bununda karşılaşmalara etkisi farklı oluyor ve bu vesileyle de sürpriz sonuçlarda alınabiliyor.


      Geride bırakılan 7 haftalık maratona bakıldığında her takımın her takımı yenebileceği veya puan alabileceği görüldü.
7. Hafta maçları sonunda bunlar yaşandı. 18 Takımın mücadele ettiği TFF 2. Lig kırmızı gruba 7 haftalık maratona göre baktığımızda Şampiyonluğun en büyük 3 adayı olarak Vanspor, Tuzlaspor ve Bandırmaspor’u görüyoruz. Ama hiç beklemediğimiz takımlarında bu yarışa ortak olacaklarını da görüyoruz. Bunlardan biri Kastamonuspor olabilir.


        Ligin 7. Haftası maçında sahasında Mağlup olan Vanspor, zirve yarışında kopmadı. Sadece yakın takipçisi olan Tuzlaspor’la arasındaki puan farkı kapanmış oldu. Futbolda kazanmakta kaybetmekte vardır.

            Daha önce Kırşehir Belediyespor’da yenilmezliğini ve liderliğini kendi sahasında Elazığ Belediyespor’a mağlup olarak kaybetmişti.
Sağduyulu taraftarların da yaptığı yorumlara bakıldığında, “Temsilcimizin aldığı bu mağlubiyet bizi üzmemeli ve gardımızı kırmamalıdır. Biz yine grubun güçlü ekiplerinden biriyiz. Takımımın yanında dik durup desteğimizi sonuna kadar devam ettirmeliyiz. Kendi sahamızda kaybetmemiz belkide daha güzel günlerin geleceğine vesile olacaktır. Ligin 8. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Averajla liderliğini sürdüren temsilcimiz deplasmanda Ankara Demirspor’a konuk olacak. Geçen sezon Ankara Demirspor’a karşı şansımız hiç tutmadı. İnşallah bu maçta bu zinciri kıracağız. Vanspor Ankara deplasmanındayken, takipçisi olan Tuzlaspor ise bu hafta deplasmanda kazanan Kardemir Karabükspor’a konuk olacak. Bandırmaspor ise Sakaryuaspor’u konuk edecek. Bu 3 karşılaşmaya baktığımızda ekibimizin Ankara deplasmanından puan ve ya puanlarla dönmesinin önemli olduğunu görmekteyiz. Kendi sahamızda kaybettiğimiz 3 puanı takımımızın Ankara deplasmanında telafi edeceğine inanıyoruz” ifadeleri kullanılıyor.