Vanspor’da ince hesaplar…

TFF 2. Lig kırmızı grupta 20. Hafta karşılaşmaları Pazar günü oynanacak. Şampiyonluk hedefine ulaşmak isteyen temsilcimiz Vanspor’un oynayacağı tüm maçlar final havasında geçecek.

SİYASET 24.01.2020 09:28:10 0
Vanspor’da ince hesaplar…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vanspor’un grubunda bulunan ve 18 takımın mücadele edeceği ilk karşılaşma saat 13.00’te başlarken, son 8 karşılaşma ise 13.30’da başlayacak.
Ligin 19. Haftasında oynadığı karşılaşmaları bol gollü galibiyetlerle kazanan zirve takımları, 20. Hafta hazırlıklarını da aralıksız sürdürüyor.


       Ligin 20. Haftası geride kalmasına rağmen zirvede kopma yaşanmıyor. Hal böyle olunca oynanan her karşılaşma çetin geçmeye devam ediyor.
 Lider Ankara Demirspor yakın takipçisi Bandırmaspor’la arasındaki puan farkını korumak ve daha da açmak için içeride ve deplasmanda kazanmaya devam ediyor.


        Ligin 2. Devresinin ilk 2 karşılaşmasını kazanan Ankara Demirspor bu hafta deplasmanda Ergene Velimeşespor’a konuk olurken, Bandırmaspor ise zirve hesapları yapan Kastamonuspor’u konuk edecek. Bu 2 karşılaşmanın sonucu özellikle Play Off potasında yer alan takımlar açısından önemli görünüyor. Ligin 19. Haftasında bol gollü bir galibiyete imza atan Vanspor depalsmanda küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor’a konuk olurken, Tuzlaspor ise Elazığspor’u konuk edecek.
Öte yandan Şampiyonluk hesapları yapan Kırşehir Belediyespor bu kez evinde Bayburt Özel İdarespor’u konuk edecek.


        HER TAKIM KAZANABİLİYOR
 Ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmalarda grupta her takımın her takım karşısında galip geldiği maçlar oldu.
Ligin 2. Devresinin ilk karşılaşmalarında bu çokta yaşanmadı. Özellikle zirve hesapları yapan takımlar oynadıkları karşılaşmaları kazanma adına daha çetin mücadeleler veriyor. Buda sürpriz sonuçların olmasının önüne geçiyor.
Ligde kalan 15 haftalık maç maratonu zirve hesapları yapan ve Play Offa kalma şansı olan takımlar açısından final havasında geçecek gibi görünüyor.


           Telafisi olmayan bu karşılaşmalarda kaybeden takımlar aşağıya doğru inişe geçerken kazanan takımlar ise zirveye ortak oluyor. Grupta yaklaşık 6 takımın Şampiyon olma şansı devam ederken, 11 takımın ise Play Off şansı aynen devam ediyor.


               Vanspor cephesine baktığımızda ise, geçen hafta Niğde maçında yaşanan sorunlar aşılmış durumda. Geçen hafta Cumartesi günü oynanan Niğde maçında futbolcular arasında yaşanan sorun kulüp içerisinde çözülmesi taraftarların da memnun etti.
Pazar günü deplasman da küme düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor deplasmanına gidecek olan Vanspor, hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.


         Niğdespor maçında alınan galibiyetle puanını 33’e çıkartan kırmızı siyahlı ekip, Ankara Demirspor maçına kadar önündeki 5 maçı kazanarak lideri konuk etmenin hesaplarını yapıyor. Önündeki 5 maçın ince hesaplarını yapan kırmızı siyahlı ekip, Kardemir Karabükspor maçı ardından sahasında Bodrumspor’u ağırlayacak.


    Teknik direktör Taner Taşkın nezaretinde kendi tesislerinde hazırlıklarını sürdüren Vanspor Cumartesi günü Karabük’e hareket edecek.
33 puanla 5. Sırada yer alan kırmızı siyahlı ekip, geride kalan 19 haftalık maç maratonun da 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet almış durumda.


     Lider Ankara Demirspor’la arasında 9 puan fark bulunan Vanspor bu farkı kapatmanın ince hesaplarını yaparken, diğer yandan da diğer rakiplerin durumlarını da mercek altına almış durumda.
Kardemir Karabükspor Vanspor FK karşılaşması Pazar günü saat 13.30’da Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadında oynanacak. Karşılaşmayı orta haken Demokrat Özgür Güneş yönetecek. Bu karşılaşmanın ardından Van’a dönecek olan Vanspor, ligin 21. Haftasında konuk edeceği Bodrumspor maçı hazırlıklarına başlayacak.Van Bölge Gazetesi