Vanlılar, ‘Van Gölü Haftası’ istiyor

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından başlatılan “Van Gölü Günü” ile ilgili anket çalışması sonuçlandı. Ankete katılanlar, “gün” yerine “hafta” ifadesinin kullanılmasını talep etti.

SİYASET 12.06.2019 00:06:35 0
Vanlılar, ‘Van Gölü Haftası’ istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü havzasının daha da tanınması ve Van Gölü ile ilgili problemlerin daha fazla tartışılması amacıyla Van Gölü Aktivistleri Derneği’nin sosyal medya üzerinden başlattığı anket çalışması tamamlandı. 
Aktivistler, Van Gölü kıyısında, “Van Gölü Günü” adı altında bir veya birkaç günü kapsayan etkinliklerin yapılmasını istiyor. 
Bu çerçevede, sosyal medyada anket çalışması yapıldı ve etkinliklerin hangi ayda yapılmasını istedikleri sorusu soruldu. 
Ankete katılanlar Temmuz ayını işaret ederken, bir de yorumlarında “Van Gölü Günü” yerine “Van Gölü Haftası” ifadesinin kullanılmasını istediler. 
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, “Yaptığımız ankette sizlerin oylarıyla Temmuz ayı en çok oyu aldı. Talepler daha çok Van Gölü Haftası olması yönünde. Bu konu hakkında, kurumlar nezdinde çalışmalarımız devam edecektir. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız.” dedi. 

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi