Vanlı Vatan Sever gençlerden HDP’ye tepki

Vatanseverler Gençler Derneği Genel Başkanı Veysel Taşdemir ve vatandaşlar tarafından Başkale’de yaşanan deprem acısının üzerine halay ç HDP’ye tepki yağdı.

SİYASET 26.02.2020 13:51:50 0
Vanlı Vatan Sever gençlerden HDP’ye tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran'ın Khoy kentinde meydana gelen 5,9'luk deprem, Van'da yıkıma neden oldu. 4 köyde birçok kerpiç ev yıkılırken Aralarında 4 çocuğun da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise kişide yaralandı. Yaşanan deprem felaketinin ardından Ak Parti, HÜDA PAR, SP, CHP, MHP Yeni Refah gibi siyasi partiler ve STK’lar olay yerine intikal ederek vatandaşın yaralarını sararken HDP Van Milletvekili ve diğer yetkililerinden ses çıkmaması ve bunun üzerinde halay çekmeleri Van halkının tepkisine neden oldu. Deprem günü HDP 4. Olağan Kongresi vardı, Van’ın Başkale ilçesinde yaşanan Depremin ardından parti kongresini sürdürdü, kongred halaylar çekilirken Van’dan acı feryatlar yükseliyordu.

HDP yetkililerinin duyarsızlığına Van’da her kesimden tepki yağdı. Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini gösteren Vatandaşlar, HDP’li olmalarına rağmen bir daha oy vermeyeceklerini ifade ederek Van’la ilgili ihmalkârlık ve vurdumduymazlığı kınadı. Vatanseverler Gençler Derneği Genel Başkanı Veysel Taşdemir sosyal medya hesabından olay anını paylaşarak, Bu resimler HDP kongresinden.

Van Başkale' de meydana gelen depremden saatler sonrasına ait. Kurulduğu günden beri Kürt halklarının savunuculuğunu yaptığını iddia eden, ezilen halkların yanında olduğunu belirten HDP, kongresinde Başkale ilçesinde yaşanan depremden ötürü her hangi bir taziye mesajı yayınlama gereği dahi duymadı. Üstelik yüzde 80 oy almalarına rağmen. Artık bu durumun yorumunu Başkale halkına bırakıyorum.” dedi. Kaynak:

Van Postası Gazetesi