Vanlı Udi Turgay, Bahçesaray’daki çocukları sevindirdi

Van’da yaklaşık 45 yıldır sanat ile iç içe olan, birçok kişinin ‘udi’ lakabıyla bildiği Turgay Geyik, sanat çalışmalarının yanı sıra, zaman zaman farklı etkinliklere de imza atıyor. Udi Turgay son olarak Bahçesaray ilçesinde ço

SİYASET 17.09.2020 11:23:54 0
Vanlı Udi Turgay, Bahçesaray’daki çocukları sevindirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 1959 Van doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olan Turgay Geyik, 14 yaşından beri sanatla iç içe olduğunu belirterek, uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra 7 yıl önce emekliye ayrıldığını söyledi.

    Udi Turgay olarak bilinen Turgay Geyik, çocuklarının işi dolayısıyla zaman zaman farklı şehirlerde yaşasa da, yine Van’a döndüğünü ifade ederek, “Memleketimiz Van’da sanat yolculuğumuz devam ediyor. Her ne kadar birileri bizi tecrübemizden dolayı ‘profesyonel’ olarak nitelese de, biz kendimizi amatör olarak görüyoruz. Çünkü öğrenmenin sınırı yoktur. Ben ut ve cümbüş çalıyorum. Yine zaman zaman ritme geçiyorum, yani darbuka çalıyorum. Van’da çok iyi ut çalanlar vardır. Arkadaşlarımız Güven Alpaslan var, Murat Oto var. Onlara da sizler aracılığıyla selam yolluyorum” dedi.

    Van’da Yıldız İş Merkezi’nin ikinci katında Kültür Evi adında bir mekânlarının olduğunu söyleyen Geyik, “Aslında toplamda altmış kişilik bir ekibimiz. Ama başı çeken 8-10 kişi varız. Burada sıra geceleri yapıyoruz. Ancak pademiden dolayı biraz ara vermek zorunda kaldık. Yine de zaman zaman bir araya gelerek sosyal mesafeli şekilde çalıp söylüyoruz. Ekibimiz arasında Fikret Zorer, Mehmet Çakır, Abdi Dülger, Semih, Taşkın arkadaşlarla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Sanat çalışmalarının yanı sıra farklı etkinlikler de gerçekleştirdiklerini söyleyen Turgay Geyik, “Son olarak esnaflarımızın da desteğiyle topladığımız oyuncakları Bahçesaray’daki çocuklara dağıttık. İnanın onların mutluluğu, bizleri de huzurlu kıldı. Daha önce Gürpınar Hoşap bölgesinde benzer etkinlikler yaptık. Yine bazı arkadaşlarımız sokak hayvanları için yem dağıttı. Bu tür etkinlikleri de fırsat buldukça yapıyoruz” dedi.

   Geyik, vatandaşların salgını hafife almamaları gerektiğini hatırlatarak sözlerini sonlandırdı