Vanlı STK Başkanlarından baş sağlığı ve Özalp'taki PKK'nın hain saldırısına kınama mesajı

Sivil Toplum Kuruluşu STK Başkanları Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden dönen Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde bulunduğu araca Kürt, İslam ve insanlık katili PKK tarafından düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

SİYASET 16.05.2020 15:40:06 0
Vanlı STK Başkanlarından baş sağlığı ve Özalp'taki PKK'nın hain saldırısına kınama mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00


Sivil Toplum Kuruluşu STK Başkanları Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden dönen Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıyı kınarken PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit olan 2 kişi için taziye mesajı yayımladı.

Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı. Kürt düşmanı PKK tarafından yapılan alçak saldırı Kentte birçok kesim tarafından kınandı.

Sosyal medya hesapları üzerinden kınama mesajı yayımlayan STK Başkanları şu şekilde sıralandı…

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, "Ramazan günü ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu gönüllüsü iki masum kardeşimizi katleden terör örgütü PKK kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve terörü bir kez daha lanetliyorum."

Van Ticaret Borsası (Van TB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Özalp te Belediye Vefa Sosyal Destek Grubu'na yapılan hain saldırıyı kınıyor; #şehit düşen belediye çalışanı ve sivil vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır diliyoruz.”

Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, Van’ın Özalp İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu unda görev alan kişilere yapılan saldırı sonucu şehit olan iki kardeşimize Allah’tan rahmet, yararlanan kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva“Van özelinde fedakarlıklarını yakinen takip ve takdir ettiğim Sosyal Destek Grubu üyelerine Özalp ilçesinde yapılan menfur saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, halkımıza baş sağlığı diliyorum.  Vefa sosyal destek grubu.”

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt , “Hem kutsal Ramazan hem de bir salgın hastalığın dünyayı kasıp kavurduğu bir an. Tek amaçları ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak olan insanları katletmek ne demek! Şiddetle kanıyorum. Allah’ın laneti üzerinize olsun. Bu nasıl bir vicdan, bu nasıl bir izan?”

Van Organize Sanayi Bölgesi Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, “Özalp İlçemizde tek gayeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik terör saldırısını şiddetle nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralı kardeşimize şifalar diliyoruz. Vefa sosyal destek grubu.”

Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Ali Uca, “Özalp’ta Halkına hizmet için yola koyulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına yönelik yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Ülkemizin her köşesinde gönüllü çalışanlarımızla yapılan gönülden çalışmalarımızı tüm üyelerimizle, Özalp ilçemizde sürdürmeye hazırız.”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe , “Van'ın Özalp İlçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu'na Gerçekleştirilen Hain Saldırıda Şehit Olan Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, Yaralı Vatandaşlarımıza Acil Şifalar Dileriz.  Milletimizin başı sağ olsun”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi , “Bu zorlu süreçte fedakarlıkla çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik Van'da gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi