Vanlı sporcular madalyalarla döndü

Türkiye Muaythai Federasyonu 2019 Faaliyet programlarında yer alan Muay Thai Türkiye Şampiyonası müsabakalarına katılan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcuları ilimize 1 altın, 4 bronz madalya ve 1 Türkiye Şampiyonluğu i

SİYASET 5.03.2019 10:14:00 0
Vanlı sporcular madalyalarla döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Muay Thai Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve 18 ile 23 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya’da 49 ilden 508 sporcunun katılımı ile alt gençler, üst gençler ve büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen Muay Thai Türkiye Şampiyonasında ilimize 1 altın ve 4 bronz madalya kazandıran, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcularından 75 kg Ruhat Basoğlu katıldığı bir diğer yarışma olan; Türkiye Üniversiteler Muay Thai Şampiyonası’nın A Division büyükler kategorisinde ise 9 rakibini mağlup ederek,  çıktığı ödül kürsüsünde Yüzüncü Yıl Üniversitesini Türkiye Şampiyonluğu’na taşıyarak altın madalyanın sahibi olmayı başardı.

        Van’dan 7 kişilik takım ile müsabakalara katılarak 1 altın, 4’ü bronz olmak üzere toplamda 5 madalya kazanan sporculardan Ruhat Basoğlu aynı gün içerisinde yapılan, Türkiye Üniversiteler Muay Thai Şampiyonası büyükler kategorisinde ise 9 rakibini mağlup ederek, Beden Eğitimi Yüksekokulu bölümü okuduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesine Türkiye Şampiyonluğu madalyasını kazandırdı.

          Katıldıkları müsabakalar sonucunda ilimize 3 farklı kategorilerde madalya kazandıran sporcularının başarısını değerlendiren, MuayThai Milli Antrenörü Sinan Ağlar; “Öncelikle spor kariyerinde ilk kez katıldıkları Muay Thai Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Üniversiteler Arası Muay Thai Şampiyonalarında yüreğini ortaya koyarak ilimiz adına canla başla mücadele ederek 5 madalya ve 1 Türkiye Şampiyonluğu kazandıran sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. Van adına ringe çıkıp rakipleri ile zorlu müsabakalardan galip gelen sporcularımızın müsabakalar esnasında gösterdikleri performansları federasyon yetkililerimiz tarafından büyük bir ilgi gördü. 7 sporcu ile katıldığımız müsabakalarda, her bir sporcumuzun rakibinin kendisinden daha iyi şartlarda müsabakalara hazırlandığına bir kez daha şahitlik etmiş olduk.

             Toplamda 7 final müsabakası ile rakiplerinin karşısına çıkan sporcularımız ringden 1 altın, 4 bronz madalya ve bir  sporcumuzun ise Üniversiteler Arası Muay Thai Türkiye Şampiyonluğu derecesi kazanarak ayrıldılar. Bundan sonraki hedefimiz ise Uluslararası ve Avrupa müsabakalarında ilimize daha güzel başarılar ile dönmek olacaktır.Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün son 3 yıl içerisinde Muay Thai branşına göstermiş oldukları ilgi ve destekleri bugün bizlerin bu başarılarla dönmesine vesile oluyor. İlimiz adına katıldığımız her müsabakada desteklerini bizlerden esirgemeyen başta, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.