Vanlı şairler kitap bağışında bulundu

"Van Gölü Yakamozları Şiir Dinletisi-5” programında bir araya gelen Vanlı şairler, Van İl Halk Kütüphanesine birer kitap bağışında bulundu.

SİYASET 28.06.2019 12:10:26 0
Vanlı şairler kitap bağışında bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Yazarlar-Şairler Birliği (VAYAB) tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen, "Van Gölü Yakamozları Şiir Dinletisi-5" programı önceki akşam Van İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. 
Dinleti programına, VAYAB Başkanı şair-yazar Yaşar Adıyaman, birlik üyeleri, şair yazarlar Prof. Dr. Zeki Taştan, Doç. Dr. Erkan Düz, Müştehir Karakaya, Leyla Mihrinaz Engin, Ümit Kayaçelebi, Fuat Arpa, Mustafa Işık, Muzaffer Aktuğ, Lokman Tekin, Sinan Pala ve radyo program yapımcısı Salih Geçken konuk olarak katıldı.  
Şiir dinletisi ardından şair ve yazarlar kütüphaneye birer kitap bağışında bulundu. 
İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Fırat Göçeroğlu da, şairlere birer teşekkür belgesi sundu.  
VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, dinleti sonrası yaptığı konuşmada kütüphanenin iyi bir ekip tarafından idare edildiğini ancak binanın küçük olduğunu belirterek, yeni bir binaya ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Adıyaman, “Bu güzel ekip ile çok güzel işler yapılır, ama il halk kütüphanemizin yeri çok küçük, yeni bir bina ve peyzaj çalışmaları olması elzemdir. Bu konu da başta Van Valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve bakanlığımızın bu meseleye el atması, kütüphanemize yeni bir kompleks kurulması için çalışmalar yapmaları gerekmektedir.” diye kaydetti.
Program, şair-yazar Müştehir Karakaya ve Salih Geçken'in kitaplarını imzalamalarıyla son buldu.
Haber: M. Selim KURT

Vanlı şairler kitap bağışında bulundu

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: