Vanlı minik öğrenciler; Türkiye 1’incisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü oldu

İzmir’de 3 Mart 2019 tarihinde düzenlenen Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerinde Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu tekrarlanması zor bir başarıya imza attı.

SİYASET 12.03.2019 09:30:26 0
Vanlı minik öğrenciler; Türkiye 1’incisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Minikler kategorisinde yapılan yürüyüş yarışmalarında okulun kız öğrencileri Türkiye’de ilk üç dereceyi elde etti. Son yıllarda halk oyunları, futbol, kayak ve hokey dallarında ulusal düzeyde dereceler alan okulun bu seferki başarısı okulun bulunduğu bölgede büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.


          Yarışmada okul öğrencilerinden Şehrazat Ataman Türkiye 1.’si, Büşra Aydın Türkiye 2.’si, Dicle Erdemir Türkiye 3.’sü oldu. Böylelikle başarı kürsüsünün tamamı Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu öğrencilerinden oluştu.
Minikler kategorisinde ilk kez yapılan yarışmada okulun bu başarısı başta federasyon yetkilileri olmak üzere katılımcılar tarafından büyük takdirle karşılandı.

 
                       Yine düzenlenen yarışmada yıldızlar kategorisinde yarışmaya katılan okul öğrencilerinden Berivan Özar 7. Evin İşnas 8. ve Zeynep Bartu 9. olarak Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu adına ilk ona giren öğrenciler oldu. Takım antrenörleri Ersin Tacir, Nurettin Bilir ve Cevher Kaplan çocuklarının bu başarılarının kendileri açısından gayet anlamlı olduğunu belirtti.


           TACİR:BAŞARI BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI
   Bir yıla aşkın süredir gönüllü olarak öğrencileri yürüyüş dalında hazırlayan olimpik mili sporcumuz Ersin Tacir gazetemize yaptığı açıklamada, “2018 yılının mayıs ayından beri çocuklarımızla zorlu ve anlamlı bir süreç geçirdik. Geldiğimiz bu noktada minikler dalında ilk üçü almamız bize ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Aynı zamanda yıldız kızlarda üç öğrencimiz daha ilk ona girme başarısı göstermiştir. Önümüzdeki yarışmalarda artık hedefimiz uluslararası düzeyde dereceler elde edip ülkemize daha çok milli ve başarılı sporcu yetiştirmektir. Bu başarıyı elde etmemize vesile olan İl Gençlik Spor Müdürümüz Nevzat İnanç, Vali Ali Cevdet Bey Okulu Müdürümüz Öner Çayırlı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmada bize bu gururu yaşatan öğrencilerimi ve ekipte yer alan diğer hocalarımı tebrik ediyorum. Bizim için büyük bir başarının yanında aynı zamanda büyük bir deneyim oldu. Bu deneyim sayesinde önümüz şimdi daha açık ve daha aydınlık olacak” dedi.


            Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Okul Aile birliği Başkanı Abdurrahman Yıldırım ise, “Son zamanlarda çocuklarımızın elde ettiği başarılar velilerimizi oldukça sevindirmiştir. Çocuklarımızın ders başarısının yanında böyle başarılar elde etmesi bize gurur veriyor. Bu etkinlikler aynı zamanda çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmesine engel oluyor. Ben okul idarecilerime, eğitmenlerime ve antrenörlerime teşekkür ediyorum. Başarılarından dolayı çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da okulumuza başarılı olabilmesi için okul aile birliği ve mahalle sakinleri olarak her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.


           ÇAYIRLI:BAŞARIDA EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Konuyla ilgili bir açıklama da Vali Ali Cevdet Bey Orta Okulu Müdürü Öner Çayırlı’dan geldi.
Çayırlı, “Bir yıla aşkın bir süredir tüm olumsuz koşullara rağmen canla başla çalışıp bize bu başarıyı hediye eden antrenör ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birkaç yıl öncesine kadar hep terör saldırıları ile anılan okulumuz artık şampiyonluklarla, milli sporcularla, rekorlarla, akademik başarılarla anılmaya başlandı ve temennimiz bundan sonra da böyle devam edecek. Son zamanlarda kurum amirlerimizin desteği öğrenci, öğretmen, veli ve idari kadroların güçlü iletişimiyle yerel , ulusal düzeyde ses getiren bir okul haline geldik. Son 3 yıl içerisinde futbol, halk oyunları, hokey, kayak ve yürüyüş dallarında Türkiye’de dereceler kaydettik. Bugün burada minik kızlar dalında dalında tüm madalyaları almamız ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Artık birkaç yıl öncesine göre öğretmeninden, öğrencisine kadar özgüvenimiz, başarı isteğimiz çok daha ileride. Şimdiki hedefimiz sadece ulusal düzeyde Van ilimiz değil uluslararası düzeyde ülkemizi de temsil etmek. Halk oyunlarında bunu başardık. Futbol ve kayak dallarında milli takım altyapılarında yer alan çocuklarımız var. Sıra yürüyüş dalında” dedi.


          DESTEK SUNANLARA TEŞEKKÜR…
Çayırlı, kendilerine destek sunanlara da teşekkür ederek, “Tabi bu başarıların gelmesinde birçok değerli kurum amirimizin desteği var.  Ben burada desteklerinden dolayı Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Sinan Aslan’a, İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Sayın Cemil Öztürk’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın  Hasan Tevke’ye, İl Gençlik Spor Müdürümüz  Sayın Nevzat İnanç’a, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Şükrullah Yavuzer’e, Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Selim Elhansu’ya, Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Tevfik Tepe’ye ve desteğini sonuna kadar esirgemeyen İpekyolu İlçesi Halk Eğitim Müdürü Sayın Zafer Kayakeser’e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.