Van’da terör operasyonunda gözaltı sırası kimlerde?

Bölgede devam eden PKK/KCK terör örgütünün yardım ve yatakçılarına işbirlikçilerine yönelik Emniyet ve Jandarmanın operasyonları hız kesmeden devam ediyor. "Operasyonların devamında yeni gözaltılar olur mu, olursa kimler gözaltı

SİYASET 23.05.2019 01:32:01 0
Van’da terör operasyonunda gözaltı sırası kimlerde?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bölgede devam eden PKK/KCK terör örgütünün yardım ve yatakçılarına işbirlikçilerine yönelik Emniyet ve Jandarmanın operasyonları hız kesmeden devam ediyor. 

Önceki gün Bitlis’in Tatvan ilçesinde HDP’li 9 belediye meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı tarafında görevden alınması, Van’ın Çaldıran ve Başkale ilçelerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü işbirlikçilerine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Belediye Başkan adayları ve Belediye Meclis Üyeleri’nin de bulunduğu 18 şüphelinin gözaltına alınması dikkat çekmişti.

HDP’Lİ BAŞKAN ADAYI VE MECLİS ÜYELERİNE GÖZALTI
Van Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, PKK/KCK silahlı terör örgütünün işbirlikçilerine yönelik olarak 2 ayrı soruşturma yürütülüyor. Soruşturma kapsamında Van İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Çaldıran ve Başkale ilçelerinde yapılan operasyonda, aralarında, KHK’lı olduğu için mazbatası verilmeyen HDP’nin belediye başkan adayının ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.

YENİ GÖZALTILAR OLACAK MI, OLURSA KİMLER GÖZALTINA ALINACAK?
Van Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca devam eden soruşturma kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık yapan işbirlikçilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltı işlemleri devam ediyor. 

Bu operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin arasında belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve daha önce KHK ile kamu görevinden atılanların olduğuna dair bilgiler var. 

Kararlı bir şekilde sürdürülen operasyonların devamında yeni gözaltılar olacak mı, olursa kimler gözaltına alınacak?” sorularının cevapları merak konusu oldu. 

HDP’DE SİCİLİ TEMİZ VE SAYGIN BAŞKA SİYASETÇİ YOK MUYDU? 
Aday belirleme süreçlerinde yaptığımız “HDP seçimlere neden terör suçlarından mahkemelik isimlerle gidiyor?” başlıklı haber ile HDP’nin ve seçmenin dikkatini siyasetin sicili temiz ve toplumda sevilen sayılan kişiler ile yapılması gerektiğine çekmiştik. 

Belediyelerin asli görevleri kentlere ve halka hizmet etmektir. Buradan hareketle hukuk düzeni içerisinde halkın layık olduğu tertemiz sicili olanlarla, çevresinde sevilen sayılan beğenilen kişilerle yola devam edilemez miydi? 

Kürt halkının arasında sevilen sayılan başarılı kişiler yok muydu da HDP terör suçlarına bulaşmış, terör örgütü ile işbirliği yaptığı bilinen kişileri aday gösterdi?