Van’da ‘Şehadet’ yürüyüşü…

Van’da Sivil Dayanışma İnisiyatifi organizatörlüğünde Suriye’nin İdlib bölgesindeki hain saldırıda hayatını kaybeden Mehmetçik ve mazlumlar onuruna ‘Şehadet’ yürüyüşü düzenlendi. Van Valisi M.Emin Bilmez’in de katıldığı

SİYASET 6.03.2020 17:57:19 0
Van’da ‘Şehadet’ yürüyüşü…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Cuma Namazı akabinde Yukarı Nurşin Camii önünden Cumhuriyet Caddesi üzerinde Kent Meydanı alanına kadar yürüyüş düzenlendi.

Van Valisi M.Emin Bilmez ile eşinin de katıldığı yürüyüş etkinliğine; Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, protokol üyeleri, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ile binlerce vatandaşın katıldı.


Ellerinde Türk bayrakları ve dillerinde ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Ya Allah, Bismillah, Allahu Ekber’, ‘Ordumuzun Yanındayız’ sloganları ile yürüyen binlerce vatandaş, devletinin yanında olduğunu gösterdi. Yine birçok vatandaş, Suriye Rejimi lideri Esad ve Rus Lider Putin aleyhine ifadeler içeren dövizler taşıdı.

Yürüyüş, Kent Meydanı önüne kadar sürdü. Daha sonra burada toplanan kalabalığa hitap edildi.

Söz konusu yürüyüş etkinliğinin herhangi bir görüş veya derneğin programı olmadığı, Van’ın ve ümmetin programı olduğu belirtildi.

Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şeriflerin yanı sıra, M.Akif Ersoy’un şiirlerinin okunduğu etkinlikte Erciş İlçe Müftüsü Abdullah Bora söz aldı.

ESED REJİMİNİ DESTEKLEYENLER KINANDI
Daha sonra Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, İdlib'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına ise sabırlar dileyerek başladığı konuşmasında, "Katil ve zalim Esad rejimini destekleyen, Rusya, ABD ve destekçilerini kınıyor ve tel'in ediyoruz. Suriyeli mazlum çocukların, yüreği acıyla dolu annelerin ve zavallı ihtiyarların ahı sizleri kahru perişan etsin. Akıttığınız bunca kanın içinde boğulasınız inşallah. Askerlerimiz İdlib'de, hem ülke sınırlarımızı ve hem de mazlumları korumaktaydı. Zira Suriye'de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünya sessiz kaldı” ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin barış ve huzur odaklı çabalarının, ne yazık ki, pek çok ülkede karşılık görmediğini belirten Arvas, “Karşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden bir rejim bulunuyor. Suriye'yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte rejim güçleri Rusya'dan aldıkları destek ile yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi ve rejim karşıtı muhalifleri kalleşçe pusuya düşürdü. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim ve destekçilerine karşı sessiz kalmamız beklenemez" diyerek sözlerini noktaladı.
Etkinlik, yürüyüşe katılanların sessizce dağılması ile son buldu.


Van Bölge Gazetesi