Van’da, ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans…

2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca, Van Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda Kur’an ve Sünnet perspektifinde “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans gerçekleştirildi.

SİYASET 8.11.2019 11:58:21 0
Van’da, ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşması yapan İl Müftüsü Ömer Keskin, sözlerine Allah’ın Resulüne salat ve selamla başlarken; “Amacımız, Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesini günümüz dünyasıyla buluşturmak, onun rahmet mesajlarını zihin ve gönüllere ulaştırmaktır. Milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmek, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımızı canlı tutmaktır. Çünkü Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’deki, “Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için güzel bir örnek vardır.” ilahi fermanıyla, onu her alanda en güzel örneğimiz ve rehberimiz ilan etmektedir.” dedi.

    Müftü Keskin, sözlerinin devamında; “İslam düşmanları diyor ki hiçbir kral Hz. Muhammed’in ümmeti tarafından sevildiği kadar sevilmemiştir. Her yönüyle sevilmeye layık olan ve Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında çok güçlü ve köklü bir yere sahip olan Peygamberimizi Kur’an ve Hadisten örneklerle anlatmaya devam ederken şu anda üzülerek söylemem gerekir ki her üç aileden biri boşanmayla sonuçlanmaktadır.  -Oysaki Batılı bir hukukçu beyanında “En güçlü ailenin Osmanlı ailesinde olduğu ifade edilmektedir.” Bu beyanla aile meselesi bu gün milli güvenlik meselesidir güçlendirilmesi gereken bir kurumdur. Hiç bir gerekçe aile olmayı ertelemeye ve aileyi ihmal etmeye mazeret olamaz. Güçlü bir aile olmaktan vaz geçilemez. Aile konusunda medyanın işlevine dikkat çeken Keskin, aile değerlerimize uygun, ailemizi korumaya ve güçlendirmeye yönelik yayınlar yapması, medyanın en büyük ve başta gelen sorumluluğudur. 8 Kasım 2019 Cuma gününün Peygamber Efendimizin (s.a.s.) doğumunun seneyi devriyesi olduğunu hatırlatan Keskin, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Peygamberimizi anma ve anlamaya yönelik çok sayıda program gerçekleştirileceğini, ifade ederek bu bağlamda 2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen “Peygamberimiz ve Aile” teması hafta boyunca işlenmeye çalışılacaktır. Bugün bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin aileyle güçlü bir ilişkisinin olduğu açıktır. Dolayısıyla daha iyi bir hayat için muhtaç olduğumuz temel değerler öncelikle ailede hayat bulacak” dedi.

   Keskin, konferansa katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

   Program 4-6 yaş Kur’a Kursunda eğitim gören öğrenciler tarafından ilahi dinletisi ve ardından Van İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Ayşegül Deniz tarafından bayanlara yönelik gerçekleşen Kur’an ve Sünnet perspektifinde “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansıyla sona erdi.