Van’da ağaçlandırma kampanyası başlatılıyor

Van Gönüllüleri Platformu (VAGÖP), Van’da ağaçlandırma kampanyası yönünde çalışma yapılması kararı aldı. Yapılan görevlendirme ile ilk etapta, ağaçlandırılacak yerler pafta ve arazi üzerinde belirlenecek.

SİYASET 11.04.2019 10:20:23 0
Van’da ağaçlandırma kampanyası başlatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her hafta Salı günleri saat 19.00’da, “Van için çay vakti” sloganı ile Kardeşler Çayevi’nde bir araya gelen VAGÖP aktivistleri, çay sohbetlerine yerel seçimler dolayısıyla iki hafta ara vermişti.
Aktivistler, önceki akşam 11’inci kez tekrar bir araya gelerek, sohbetlerine kaldığı yerden devam etti. Buluşmada, Van için ağaçlandırma kampanyası başlatılması kararı çıktı.

GÜNDEM: FİDAN DİKİMİ!
Şimdiye kadar yeşil alan gündemiyle bir araya gelen ve Van’daki yeşil alan sorununu tartışarak elde ettikleri çözüm önerilerini yetkililerle paylaşan aktivistler, bu kez de farklı bir gündemle, Van’ın ağaç ihtiyacı gündemi ile bir araya geldi.
Gündemlerini “Ağaç Kampanyası” olarak belirleyen ve “Dikili bir ağacın olsun!”, “Yeşil bir Van için bir ağaç da sen dik!” sloganını kullanan aktivistler, konuyu aynı zamanda sosyal medyaya da taşıdı. 

VAN’A FİDAN DİKECEKLER!
Yine Kardeşler Çayevi’nde ve başka bir aktivistin ev sahipliğinde bir araya gelen VAGÖP üyesi aktivistler, yaklaşık iki saat süren tartışma ve öneri sunumları ardından, Van’da ağaçlandırma kampanyası başlatma kararı aldı.
Platform üyesi aktivistlerin, gerekli çalışmaların yürütülmesi için aralarında görevlendirme yaptığı da belirtildi.

NELER YAPACAKLAR?
Edinilen bilgilere göre, platform üyesi aktivistler, önümüzdeki hafta kampanya çalışmalarıyla ilgili olarak harekete geçecek.
Gazetemize konuşan platform sözcüsü Erdoğan Özel, toplantıyla ve yürütecekleri çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Van Gönüllüleri Platformu olarak, 11. defa ‘Salı Akşamı Van için çay vakti’ etkinliğinde bir araya geldik. Bahar ayı ile birlikte Van’ın ağaçlandırılması için yapılacak çalışmaları konuştuk, tartıştık. Sloganımız da, ‘dikili bir ağacın olsun’, ‘yeşil bir Van için bir ağaç da sen dik!’ oldu. Ve sonuç olarak, Van’ın yeşil alanlarına ek olarak bu hafta, Van’da bir ağaç kampanyası yapılması için bir çalışma başlatılmasına karar verildi. Gelecek haftaya kadar, Van’da ağaçlandırma yapılacak alanların pafta üzerinde ve arazide incelenmesi tamamlanacak. Bunun için üç gönüllü arkadaş çalışacak.”

VAN’AIN AĞACA İHTİYACI VAR
Van’ın önemli ölçüde ağaca ihtiyacı olduğunu, herkesi başlatacakları kampanyalarına destek olmasını isteyen Özel, şöyle dedi:
“Van’ın çok ciddi bir ağaç ihtiyacı var. Bu kampanyamızı çok öncesinde başlatacaktık. Tabi araya yerel seçimler girince biraz da geç kaldık aslında, ama yine de zaman var henüz, ne kadar fidan dikebilirsek o kadar iyi olacak. Bu nedenle de herkesi bir farkındalık oluşturacak bu kampanyamıza destek sunmaya davet ediyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi