Van ve Ankara'da temaslar... Çiftçiler için girişim

Van Tuşba Ziraat Odası, çiftçilerin zorlandığı bir takım konularda, ilgili birimler nezdinde girişimler başlattı.

SİYASET 18.07.2019 11:54:00 0
Van ve Ankara'da temaslar... Çiftçiler için girişim
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, çiftçilerin en fazla yaşadığı sorunlardan biri kuraklık, diğeri de mahsulünü pazarlama durumu.
Tuşba Ziraat Odası’nın bu her iki konuyla ilgili olarak Ankara’da ve Van’da yetkililer nezdinde girişimlerde bulunduğu belirtildi. 

KURAKLIK KONUSU

Son yıllarda Van’ın en fazla yaşadığı sorunlardan birini kuraklık oluşturuyor.

Tuşba Ziraat Odası ilk olarak kuraklık konusunda girişimler başlattı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, ilk önce Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile görüşerek kuraklık durumuyla ilgili verileri aldıklarını söyledi.

KANAL TALEBİNDE BULUNULDU

Özgökçe, daha sonra da Sulama Birliği ile görüşerek Van’daki kuraklığın boyutları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve birlik yetkililerinden önümüzdeki yıl için kanalların açılması talebinde bulunduklarını ifade etti. 

AKNARA TEMASLARI

Van’daki ziraat odalarının diğer bir girişimi ise, çiftçinin mahsulüne pazar bulma sıkıntısıyla ilgili oldu.
Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgökçe, Ziraat Odaları Van İl Koordinasyon Kurulu olarak Ankara’ya giderek TMO Genel Müdür Yardımcısı Ümit Orhan ile görüştüklerini söyledi.

SÜRE UZATILDI

Şimdiye kadar Van’da TMO’nun sadece 1 ay açık kaldığını belirten Özgökçe, Ankara’daki görüşme ardından bu sürenin 2 aya çıkarıldığını ve çiftçinin mahsulünü 15 Temmuz-15 Eylül ayları arasında Van TMO’ya teslim edebileceğini kaydetti.

ÇÖZÜM

Çiftçinin kuraklığın yanı sıra çeşitli biçimlerde sıkıntılarının olduğunu belirten Özgökçe, çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

“Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’nın çiftçilerin tarımsal kredilerini faizsiz olarak ertelemesi için kararname çıkarılması gerekir. Tarım ve hayvancılık sektörünün devamı için yem ve tohum yardımı karşılıksız yapılmalıdır.”    
 Özel Haber: Adil HARMANCI  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: