Van Valisi Bilmez: Van’a iş yapmaya gelen kişiyi caydırmaya kimsenin hakkı yoktur

Van'daki yatırım ve hizmet üreten, iş yapma çabası içinde olan firmalara gözdağı vermek isteyenlere tepki gösteren Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kimsenin Van'a iş yapmaya gelen kişiyi

SİYASET 27.05.2020 13:24:55 0
Van Valisi Bilmez: Van’a iş yapmaya gelen kişiyi caydırmaya kimsenin hakkı yoktur
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında temeli atılan ve kentin uzun yıllar atık su ihtiyacını karşılayacak olan Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, yapımı devam eden Van merkez ileri biyolojik atık su arıt tesisi ve Edremit kanalizasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Önceliğin Van Gölü’nün kirletilmemesi olduğunu belirten Vali Bilmez, sözlerini şöyle sürdürdü;

ARITMA TESİSİ ARALIK AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Biyolojik artıma tesisi yapımı ile ilgili çalışmalar aksamadan devam ediyor. Beton imalatının hemen hemen neredeyse tamamı yapıldı bundan sonra mekanik tarafı kaldı. Elektrik ve motor kısmı Avrupa’dan geliyor, müteahhit firmayla marka ve model üzerinde anlaştık ve siparişleri verildi, onlar da geliyor. Arıtma tesisi inşaatı için bu sene içinde yüz milyon lira kredi temin edildi. aralık ayına kadar 110 milyon gibi bir maliyetle bitirmeyi hedefliyoruz.

EDREMİT’İN KANALİSAZYON İŞİ İHALE EDİLDİ

Edremit’in kanalizasyon ihtiyacı olan kısmın yapım ihalesi tamamlandı. Edremit’in bir kısmı mevcut arıtmadan yararlanamıyordu. Özellikle Şamran Kanalının üst kısmında kanalizasyon yönünden eksiklikler vardı, o da ihale edildi ve eksiklikler tamamlanacak.

İŞİ ALAN FİRMAYA GÖZ DAĞI VERMEK İSTEYENLERİ TAKİP EDİYORUZ

Edremit kanalizasyon ihalesini alan firma gelip hemen çalışmayı başlatmak istiyor. Ancak Van’da bazı vatandaşlar arayıp gözdağı vererek işten uzaklaştırmaya çalışıyor, bunu da takip ediyoruz. Kimsenin bu memlekete iş yapmaya gelen adamı caydırmaya hakkı yoktur.

ÖNCE ARITMA TESİSİ, SONRA SAHİLDEKİ DİP ÇAMUR TEMİZLİĞİ

Van’ın evsel atıkları ile her gün Van Gölü kirlenmeye devam ediyor. Çünkü mevcut arıtma tesisimiz ile arıtma işlemi yapamıyoruz ve atık suyumuzun yüzde 75’ini doğrudan göle aktarılıyor. Bu nedenle Van Gölü’nün kirletilmekten bir a önce kurtulması için bütün enerjimizi yapımı devam eden ileri biyolojik arıtma tesisimizin tamamlanması için harcıyoruz. Arıtma tesisi tamamlanıp çalışmaya başladıktan sonra eski arıtma tesisinden kaynaklı sahilde oluşan dip çamurunun temizlenmesi için harekete geçeceğiz.