Van Valisi Bilmez, ‘Düğünlerde Kürtçe şarkı yasağı yok’

‘KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER PROVOKASYON YAPIYOR’

SİYASET 30.08.2019 22:40:14 0
Van Valisi Bilmez, ‘Düğünlerde Kürtçe şarkı yasağı yok’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Bilmez, ‘Düğünlerde Kürtçe şarkı yasağı yok’

HDP'ye yakın haber sitelerinde yer alan “Kayyum Kürtçe şarkılı düğünleri yasakladı” başlıklı haberler üzerine bir açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ”Kürtçe şarkılı düğünler başta olmak üzere hiçbir hiç bir dilde yasaklama söz konusu değil” dedi.

Düğünlerde Kürtçe müziğin yasaklandığı yalanı ile halkı tahrik etmek ve sokağa dökemediği halkı, kışkırtmak isteyen HDP'ye yandaş sitelerinde yayınlattığı “Kayyum Kürtçe şarkılı düğünleri yasakladı” şeklindeki yalan haberler ile kara propaganda yapıyor. 

Haberimizde yer alan videoda yer alan Kürtçe şarkılı düğün ise haberi yayına hazırladığımız sırada yapılan bir düğün cemiyeti.

‘DÜĞÜNLERDE KÜRTÇE ŞARKI YASAĞI YOK’
HDP'ye yakın sitelerde yer alan iddialar üzerine  açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez “Kürtçe başta olmak üzere düğünlerde hiç bir ana dilde müzik yasağı uygulaması yoktur. Bilakis katıldığım düğünlerde Kürtçe, Zazaca ve Soranice söylenen şarkılara eşlik ediyor, düğün coşkusuna katılarak tempo tutuyor, düğün sahiplerinin mutluluğunu paylaşıyoruz. Dolayısıyla hiçbir şekilde yasaklama yok, halkımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gönül rahatlığı ile düğünlerini yapabilir” dedi. 

‘KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER PROVOKASYON YAPIYOR’
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’da da herkesin dilediği dilde müzik çalıp dinleyebildiğine dikkat çeken Vali Bilmez, “Halkımız düğünlerini geleneklerine göre ve dilediği dilde müzik çalarak yapabiliyor. Yasaklama söz konusu değilken böyle bir iddiayı sosyal medyada, haber sitelerinde ve halk arasında yaymaya çalışanlar, kötü niyetli kişilerdir. Halkımızın sağduyusu huzurumuz bozmak isteyenlerin oyunlarını her zaman bozmuştur” diyerek gerçek olmayan iddialara itibar edilmemesini istedi.