VAN VAKFI SEÇİMİ YAPILDI! İŞTE YENİ BAŞKAN

Uzun süredir sonucu merakla beklenen Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın 7. Olağan Kongresi yapıldı. Seçimde kazanan isim Nizamettin Ağar oldu. Ağar 224 oyun 127’sini alarak ikinci kez başkan oldu. Hasan Aydinç’in seçimden çekildiği

SİYASET 22.12.2019 17:29:39 0
VAN VAKFI SEÇİMİ YAPILDI! İŞTE YENİ BAŞKAN
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uzun süredir sonucu merakla beklenen Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın 7. Olağan Kongresi yapıldı. Seçimde kazanan isim Nizamettin Ağar oldu. Ağar 224 oyun 127’sini alarak ikinci kez başkan oldu. Hasan Aydinç’in seçimden çekildiği ve desteklediği Müjdat Çelik ise 96 oy aldı.

takipçi satışı

1 ayı aşkın bir süredir çalışmaların devam ettiği ve 3 ismin aday olduğu Van Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın seçim sonuçları belli oldu. Nizamettin Ağar, Müjdat Çelik ve Hasan Aydinç’in aday olduğu seçimlere kısa bir süre kala flaş bir gelişme yaşandı. Van Kültür ve Dayanışma Vakfı seçimleri öncesi adaylardan Hasan Aydinç, Müjdat Çelik lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Hasan Aydinç’in adaylıktan çekilmesinin ardından seçim Nizamettin Ağar ile Müjdat Çelik arasında geçti. 1993 yılında merhum Celalettin Tüfekçi öncülüğünde kurulan,  Van Vakfı Olağan Genel Kurulu İstanbul Mercuri Otel’de gerçekleşirken, 224 üyenin oy kullandığı Van Vakfı genel kurulunda 127 oy alan Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ikinci kez başkan seçildi. Adaylardan Müjdat Çelik 96 oy aldı.

BİRÇOK İSİM KATILIM SAĞLADI

İstanbul’da bulunan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı dün sandık başına gitti. Vakıf başkanlığı için Nizamettin Ağar ve Müjdat Çelik başkanlık için yarıştı. Yoğun katılımla gerçekleşen vakıf seçimlerine kentte de birçok isim katılım sağladı. Büyük ilgi gören Van Vakfı seçimine Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı İsa Berge, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfekçi,  Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, İstanbul'da bulunan Van federasyon ve ilçe dernek başkanları ile çok sayıda Vanlı işadamı ve davetliler katıldı.

VANSPOR FORMASI HEDİYE EDİLDİ

İstanbul’da gerçekleştirilen seçime iş dünyasından ve siyasetten çok sayıda kişi katılım sağladı. Seçim öncesi başkan adaylarına Vanspor forması hediye edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırımızı Grupta mücadele eden Vanspor formasının üzerine başkan adaylarını isimleri yazıldı.

AYDİNÇ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı seçimleri öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Seçim için aday olan ve Van TİVİ’ye de konuk olarak projelerini açıklayan Hasan Aydinç seçimden çekildi. Aydinç, Müjdat Çelik lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Hasan Aydinç’in adaylıktan çekilmesinin ardından seçim Nizamettin Ağar ile Müjdat Çelik geçti.

NİZAMETTİN AĞAR LİSTESİ

Nizamettin Ağar, Suat Narin, Mehmet Tepe, Bedrettin Gökçenay, Hatice Şule Gökırmak, İlhan Kubilay, Ahmet Cana Küba, Oğuz Gülay, Oğuzhan Demir, Ekrem Eralmaç, Aydın Şevli, Azmi İlvan, Çetin Evren, Suat Tunç, Abubekir Bozkızıl, Seyithan Bilici, Zeki Alpay ve Sabahattin Dağdeviren.

Denetleme Kurulu Asil

Şahin İzci, Burhanettin Gülte, Fevzi Yüzbaşıoğlu, Erdal Ebinç, Emin Benöz ve Osman Hoy

Disiplin Kurul Asil Üyeler

Süleyman Dilmaç, Cafer Kanpolat, Cevdet Ay, Bedrettin Akyol, Muhittin Dilmaç ve M. Hanifi Kaya

MÜJDAT ÇELİK LİSTESİ

Müjdat Çelik, Hasan Aydinç, Ayhan Gündüz, Vahdettin Özkaya, Hayrettin Gümüşkaya, Osman Halitoğulları, Gürkan Örskıran, Müslim Gün, Ferah Yeğin, Şule Yağar, Tekin Ertürk, Özçelik Okayer, Cenap Tuncer ve İsmail Ayaz

Denetleme Kurulu Asil

Adil Çınarlı, İbrahim Halil Ürgün, Can Batmaz, Serdar Atakan, Nurcihan Teneş ve Umut Savcı

Disiplin Kurul Asil Üyeler

Ömer Zekai Bayram, Sevgi Başıbüyük, Cihan Mumcuoğlu, Ferit Rızvanoğlu, İlhan Gündüz ve İhsan Tuncil

SEÇİMDE GERGİNLİK YAŞANDI

Seçimde gergin geçen konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 11’de başlayan oy verme işlemi akşam 16’da sona erdi. Seçimleri mevcut başkan Nizamettin Ağar 127 oy alarak göğüslerken, Müjdat Çelik!de 96 oy aldı. Faaliyet raporunun okunması ve ibra edilmesinin ardından söz sırası adaylara geldi. Adaylardan ilk kürsüye çıkan İşadamı Hasan Aydinç oldu. Konuşmasına başlar başlamaz gergin anlar yaşandı. Aydinç, başkan adaylığından çekileceğini ve bir diğer aday Müjdat Çelik’e destek vereceğini açıkladı. Aydinç’in kürsüde yaptığı bu açıklamanın ardından Nizamettin Ağar’ı destekleyen isimlerden tepki geldi. Ağar’a destek veren bazı isimler, “Madem aday değilsen o zaman kürsüden in” serzenişleri geldi. Aydinç konuşmasını sürdürmeye devam edince salonda tansiyon yükseldi. Kısa süren gerginliğin ardından diğer başkan adayları Nizamettin Ağar ve Müjdat Çelik konuşmalarını yaptı. Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 11’de başlayan oy verme işlemi saat 16’da sona erdi ve ipi göğüsleyen Mevcut başkan Nizamettin Ağar oldu.

ADAYLAR BİR BİRİNİ KUTLADI

 yapılan seçimli olağan kongrede bir kes daha Müjdat Çelik’e karşı seçimleri kazanan Nizamettin Ağar seçimlerin ardından birlik ve beraberlik mesajları verirken her iki aday seçimlerin ardından bir birini tebrik etmesi salondan büyük alkış aldı. Rakibini kutlayan Çelik, seçimlerin vakfa ve Van’a hayırlı olmasını diledi ve rakibini tebrik etti. Ağar ise, seçimlerden bir kes daha galip çımanın mutluluğunu yaşadığını dile getirirken en büyük hedefin yeni yılda birçok öğrenciye burs vermek olduğunu söyledi.

hasan-aydinc-mujdat-celik-lehine-adayliktan-cekildi
VAN VAKFI SEÇİMİ YAPILDI! İŞTE YENİ BAŞKAN

Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi