Van Spor 3 puana hasret

TFF2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Silahtaroğlu Van Spor FK, ligin 16. Haftasında kendi sahasında Ankaraspor’u konuk etti. İki defa öne geçmesine rağmen skor üstünlüğünü koruyamayan Van Spor FK, 1 puana razı oldu. Van Spor FK, s

SİYASET 5.12.2021 15:49:07 0
Van Spor 3 puana hasret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan ve Enes Kanpara, Yunus Doğan, Bedirhan Soydemir ve Metin Ateş hakem dörtlüsünün yönettiği maçta Van Spor FK sahaya; Aydın Bağ, İlyaz Ekiz (Dk. 46 Kerem Vapurluoğlu), Barış Gök, Mete Yıldız, İsmet Kavuştu, Oktay Aydin, Furkan Polat (Dk. 81 Mehmet Şirin Sodan), Fatih Somuncu (Dk. 59 Selim Kayacı), Kubilay Akyüz (Dk. 81 Baran Basut), Emrah Tacir (Dk. 59 Sedat Komi) ve Hamza Küçükköylü ile çıkarken, Ankaraspor ise sahaya; Metin Erol, Gökhan Kurumuş, Recep Yemişçi, Kadir Yazıcı, Alaettin Batuhan Tur, Oğuzhan Efe Yılmaz (Dk. 65 Barış Zeren), Furkan Çil (Dk. 87 Semih Üstün), Erdal Öztürk(Dk. 65 Sedat Cengiz), Şahin Fıstıkçı, Erdem Çetinkaya (Dk. 77 Mert Sinan Pekesen)ve Murat Yılmaz ile çıktı.
Maça Van Spor FK, iyi başladı. Maçın henüz 9. dakikasında gelişen Van Spor atağında, Oktay Aydın’ın asistiyle Hamza Küçükköylü, Ankaraspor filelerini havalandırdı ve takımını 1 – 0 öne geçirdi.
Bu golden sonra Van Spor kontrollü bir oyun oynarken, konuk ekip ileri uçta pres uygulayarak sonuca gitmeye çalıştı. Topa daha fazla sahip olan Ankaraspor, araya attığı toplarla Van Spor defansını aşmaya çalıştı.
38. dakikada Ankaraspor köşe vuruşu kazandı. Ankarasporlu futbolcular, köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Ardından ceza sahası içine yapılan sert ortada topu önünde bulan Recep Yemişçi, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi ve skora dengeyi getiren isim oldu: 1 – 1.
Golden sonra Ankaraspor yine topa daha çok sahip olan taraf oldu. İlk devrenin son bölümünde Ankaraspor yüklenmeyi ve tehlikeli pozisyonlar üretmeyi başardı.
Ancak maçın ilk devresinde başka gol olmadı ve taraflar soyunma odasına 1 – 1’lik eşitlikle gitti.
Maçın ikinci devresine de Van Spor FK iyi başladı. Maçın 60. dakikasına girilirken Van Spor etkili çıktı. Rakip ceza sahasına girilirken topla buluşan Hamza Küçükköylü’nün vuruşunda top kaleciden döndü. Pozisyonu iyi takip eden Furkan Polat, topu Ankaraspor ağlarına göndermeyi başararak skoru Van Spor lehine 2 – 1’e getirdi.
Bu golden sonra konuk ekip ataklarını sıklaştırdı.
72. dakikada gelişen Ankaraspor atağında ceza sahası içinde bom boş kalan Murat Yılmaz, havalanan topa çok rahat bir kafa vuruşu yaparak skora yeniden denge getirdi: 2 – 2.
Maçın uzatma dakikaları oynanırken Ankaraspor’dan Recep Yemişci, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Son bölümde her iki ekip de galibiyet golü için arayışlara girse de sonuç değişmedi ve mücadele 2 – 2 beraberlikle tamamlandı.
Bu hafta ile birlikte Van Spor FK, son 5 lig maçında galibiyet almayı başaramadı./ Prestij Haber Merkezi