Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal: 'Bilgiler uyuşmuyorsa, kimse işlem yapmasın!'

Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal, şimdiye kadar ilgili olmayan kişilerin kartlarından yapılan poliçe ödemeleri nedeniyle bazı arkadaşlarının mağdur olduğuna dikkat çekerek, “Artık kart ve ruhsat bilgileri uyuşmuyorsa i?

SİYASET 5.03.2020 11:03:22 0
Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal: 'Bilgiler uyuşmuyorsa, kimse işlem yapmasın!'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Sigortacılar Derneği Başkanı Şükrü Üzal, poliçe borçlarını acenteye uğramadan kredi kartı ile ödeyenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Bazı müşterin kendi kredi kartı yerine başka birinin kartını kullanabildiğine dikkat çeken Üzal, şunları söyledi:
“Bu şu şekilde işlem gerçekleşiyor; araç sahibi acenteyi arıyor, plakasını ve ruhsat bilgisini veriyor, kredi kartı bilgisini de verdikten sonra ‘poliçemizi keselim’ diyor, arkadaşlarımız da poliçeyi kesiyor ve gönderiyor. Daha sonra kart sahibi olan kişi acenteyi arıyor ve ‘benim bilgim dışında böyle bir iş gerçekleştirmişsiniz, benim haberim yok, bu bana ait bir poliçe de değil’ diyor. Tabi kart sahibi ayrı, ruhsat sahibi de ayrı olduğu için şirket kart sahibinin parasını iade ediyor, işlemi yapan acentenin borcuna yazıyor. Yani ortada mağdur olan acente oluyor.”

"ARTIK KESMİYORUZ"

Yaşanan mağduriyetler üzerine dernek olarak önlem alma yoluna gittiklerini ve üyelerini uyardıklarını belirten Üzal, şöyle devam etti:
“Böyle bir mağduriyet yaşanmaması için arkadaşlara bilgi verdik, bu konuda ruhsat ve karttaki isim artık eşleşmiyorsa işlem yapmayın dedik. Bu durum iş kaybına da sebep oluyor. Mesela müşteri poliçe kesmek zorunda ama uzak bir köyde veya ulaşılmaz zor bir yerdedir, acenteye gelmeden acilen poliçesini kestirebiliyordu ama artık acentelerimiz kart ve ruhsat bilgileri uyuşmuyorsa işlem yapmıyorlar. Çünkü bu şekilde sıkıntı yaşayan acentelerimiz oldu.”

BAZI SİGORTA ŞİRKETLERİNİN ALDIĞI ÖNLEMLER

Bazı sigorta şirketlerinin farklı önlemlere başvurduğunu da anlatan Üzal, şunları kaydetti:
“Bu tür sıkıntılı işlemlerin önlenmesi için bazı sigorta şirketleri şöyle bir işlem yapıyor; poliçe kesilmeden önce belirlenen tutar kart sahibine banka tarafından mesaj olarak iletiliyor, mesajda bir şifre yer alıyor, kart sahibi de bu şifreyi onaylayınca işlem geçekleşiyor. Zaten sonrasında itiraz hakkı da olmuyor. Konuyla ilgili acenteci arkadaşlarımızla istişare yaptık. Mümkün mertebe tanımadığımız veya ruhsat sahibi ile kart sahibi bilgisi uyuşmuyorsa işlemi gerçekleştirmemeye özen gösteriyoruz. Çünkü mağdur olan kesim acente oluyor.” 
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi