Van Sebze Hali Caddesi’nde yenileme çalışmaları sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin prestij cadde projesi kapsamında Sebze Hali Caddesi’nde yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

SİYASET 3.07.2020 11:11:27 0
Van Sebze Hali Caddesi’nde yenileme çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatıyla başlatılan cadde yenileme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Milli Egemenlik Caddesi’nde olduğu gibi Sebze Hali Caddesi’nde de başlatılan yenile çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sebze Hali Caddesi’nde yapımına başlanan yenileme ve altyapı çalışmaları ile hal camisinin çevresi yeni bir görünüme kavuşacak..

Milli Egemenlik Caddesi’nde olduğu gibi Sebze Hali Caddesi’nde de hummalı bir çalışma yürüten Van Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli caddelerinde ekonomik yaşamı hareketlendirme ve modern bir görünüm sağlama çalışmalarını sürdürüyor. Sebze Hali Caddesi’nde alt yapı ve yağmur suyu drenaj çalışmaları devam ederken, Van Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 350 metrelik kısımda eksi olan yağmur suyu drenaj hatları ve alt yapı yenileme çalışması yapacak.

Proje kapsamında Sebze Hali Cami’sinin çevresinde ise modern bir park yapılarak çevre renk katılacak. Ticari aksı oraya kaydırmayı hedefleyen Van Büyükşehir Belediyesi Sebze Hali Kavşağı’nda 11 metrelik bir saat kulesi yapacak. Proje kapsamında Sebze Hali Caddesi’nde 4.5 kilometrelik cadde yenilemesi yapılacağı belirtildi. Kaynak: Van Postası Gazetesi