Van SDİ’den, İslam’a hakaret içeren karikatür tepkisi…

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (Van SDİ) Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, Turkcell’in mizah dergisinde yer alan ve Hz. Nuh’un mücadelesinin alaya alındığı karikatüre tepki gösterdi.

SİYASET 15.09.2020 19:17:35 0
Van SDİ’den, İslam’a hakaret içeren karikatür tepkisi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Arvas, İslam’a yönelik saldırıları kınayarak, “Gün geçmiyor ki İslam’ın kutsallarına bir yerlerde saldırı yapılmasın. Son saygısızlık Turkcell’in sözde mizah dergisinden geldi. İslam’ın en kutsal değerlerinden biri olan Hz. Nuh (as) ve mücadelesi alaya alınıyor ve ağza alınmayacak hakaretler ediliyor. Hazreti Nuh (as)’ı alaya alan karikatürlerin düpedüz alçaklık olduğunu belirtiyoruz. Dinimize ve mukaddesatımıza kimsenin özgürlük adı altında hakaret etmesini kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

    Söz konusu suçu işleyenlerin cezalandırılması gerektiğini belirten Arvas, “Dini değerlerimizle dalga geçen, kutsalımıza dil uzatanların derhâl cezalandırılmalarını istiyor ve Turkcell’i boykot ediyoruz. Tüm halkımıza çağrımızdır. İnancımıza dil uzatan, Hz. Nuh(as)’a hakaret içeren karikatür rezaletini paylaşan Turkcell firmasını boykot ediyoruz. Hatlarımızı iptal edelim ya da başka operatörlere taşıyalım. Turkcell müşteri hizmetlerini arayıp tepkimizi ortaya koyalım. Turkcell her ne kadar özür dilese dahi Müslümanlar için özür dilemenin yeterli olmayacağını bilmelidir. Müslüman bir ülkede bu tür hadsizliklerin tekrarlanmaması için gerekli yaptırımlar uygulamalı, dinimizin kutsallarına rahatlıkla dil uzatılmaması için hükümet tarafından kutsal değerlerin kanunla kuruma altına alınması acilen sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.