Van SDİ'den, o eğitimciye destek...

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, 9 yıldır görevine dönemeyen eğitimci yazar Tarık Sezai Karatepe'ye destek çıktı.

SİYASET 28.01.2022 22:51:03 0
Van SDİ'den, o eğitimciye destek...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van SDİ tarafından yapılan açıklamada, "Tarık Sezai Karatepe hakkında, 18 Eylül 2006 tarihinde Hürriyet gazetesinin “irtica” manşeti ile manevi linç kampanyası başlatılmıştı. Oktay Ekşi isimli gazetecinin “Baş ve Traş” yazısı ile buna destek vermesi sonucu öğretmen Karatepe hedef tahtasına oturtulmuştu. Bu haksızlık karşısında Milli Gazete, Vakit ve Yeni Şafak gazeteleri, camianın yakından tanıdığı Karatepe’nin uğradığı haksızlığa sessiz kalmayarak lehine çeşitli yazılar yayımlandı. Şu anda hapiste olan FETÖ’cü savcı ve hakimler önceden hazırladıkları planla, Karatepe’nin isimlerini belirttiği tanıkları dinlemeyerek ve eksik soruşturma yaparak 2013’te 2.5 yıl hapis cezası almasına yol açtılar. Karatepe bu davaların altında kalmayarak hukuk mücadelesine devam etti. Uzun yıllar süren mücadelesinden sonra, mahkemenin verdiği, “Memnu Hakların İadesi ve Hak Yoksunluklarının Ortadan Kalktığı”na dair kararını gerekçe göstererek ve Danıştay’ın emsal kararına dayanarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na öğretmenliğe dönmek için başvurdu.
Karatepe ayrıca, Kanun Yararına Bozma kararını dikkate almayarak infazına sebep olan, FETÖ terör örgütü üyeliğinden halen hapiste bulunan savcı ve hakimler hakkında suç duyurusunda bulundu ve Yeniden Yargılanma talep etti" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında ise, "Tarık Sezai Karatepe, çeşitli İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde Yazarlık Atölyesi seminerleri verdi. İlimizde de seminerler veren Karatepe, Türkiye sathında yüzlerce okulda, Talas, Malazgirt, İstanbul’un Fethi ve Kut’ul Amare savaşları, 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsü ve aynı zamanda Ahilik Meslek Teşkilatı hakkında sunumlar yaptı. Karatepe’nin, Yüreğimde Bir Sızı, Henüz On Dördündeydi, Sen Yoksun Diye adlı fikir kitapları ile Sibel’in Dünyası adlı çocuk ve aile kitabı bulunuyor. Gazete manşetiyle başlatılan ve FETÖ’cü savcı ve hakimlerin devam ettirdiği zulüm serüveninin mağduru öğretmen Karatepe’nin hala göreve iade edilmemiş olması, şahsında, ailesinde, camiada ve ülkemizde hukukun değerinin bürokrasi karşısındaki durumunun ne olduğunu düşündürmektedir. Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi olarak Öğretmen Tarık Sezai Karatepe’nin gönlünün alınmasını ve uğradığı zulmün sona erdirilmesini sağlayacak şekilde bir an önce öğretmenlik mesleğine başlatılmasını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bekliyoruz" denildi.