Van Mobilya Fuarı tekrar yapılacak

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 19-24 Mart tarihleri arasında yapılan Van Mobilya Fuarı’nın verimli geçtiğine vurgu yaparak, “Ortaya şu çıktı; Van’da yılda iki tane mobilya fuarına ihtiyaç var. Sektör

SİYASET 26.03.2019 10:47:03 0
Van Mobilya Fuarı tekrar yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 19-24 Mart tarihleri arasında yapılan Van Mobilya Fuarı’nın verimli geçtiğine vurgu yaparak, “Ortaya şu çıktı; Van’da yılda iki tane mobilya fuarına ihtiyaç var. Sektörün talebi üzerine bu fuarımızı Kasım ayında tekrarlayacağız.” dedi.
Bundan önceki yıllarda Mobilya ve İnşaat Fuarı olarak tek isim altında yapılan fuar, bu sene ikiye ayrılarak ilki, Van Mobilya Fuarı adı altında yapıldı.
Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde 19-24 Mart tarihleri arasında yapılan fuar, sadece Van’daki firmalara yönelik gerçekleştirildi.
40 firmanın katıldığı fuarda, 150 civarında markanın sergilendiği ve firmaların büyük bir memnuniyetle ayrıldığı belirtildi.

İKİNCİSİ YAPILACAK

Fuarla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, yapılan fuarla, Van’ın yılda iki mobilya fuarı yapma gibi bir ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.
Talebin sektör temsilcilerinden geldiğini belirten Güler, şöyle dedi:
“Biz mobilya fuarımızı yaparken amacımız özellikle durgun olan Van’ın ekonomisini canlandırmaktı. Çünkü mobilya ve inşaat, Van’da bu işin mihenk taşı… Her sene birlikte yapıyorduk, bu sene ayırdık. Çok da verimli oldu. Tüm firmalarımız iyi bağlantılarla ayrıldılar. Şu anda sektörün talebi şu; sonbaharda fuarın tekrarını yapmak… Ortaya şu çıktı; Van’da yılda iki tane mobilya fuarına ihtiyaç var. Şimdiden Kasım ayı için mobilya fuarı çalışmalarını başlatacağız. Bu Van için sevindirici. Biraz daha bölge illerine de yayacağız. Kampanyalarla da genişleteceğiz. Van’ın daha fazla tanınmasına hizmet etmesini sağlayacağız.”

“FUAR CAN SUYU OLDU”

Fuarı, Van ekonomisinin sıkıntıda olduğu bir dönemde yaptıklarına dikkat çeken Güler, şunları söyledi:
“Kısacası durgun olan bir zamanda mobilya fuarı çok iyi bir can suyu oldu. 300 kişilik bir genç ekip de çalıştırıldı. Her firma öğrencilerden bir grubu çalıştırdı. Günlük 70-100 TL arası bir para alıyordu bu öğrenciler, onlara da bir katkı olmuş oldu. Tabi ekonomi durgun, korkumuz vardı, acaba fuarda bağlantı olur mu diye, o tedirginliğimiz vardı, ama sonra gördük ki yaklaşık 38-39 bin kişi ziyaret etmiş. Bizim hedefimiz 30 bindi, 10 bine yakın da beklentimizin üstünde bir ziyaret gerçekleşti.”

“FUAR KÜLTÜRÜ YERLEŞTİ”

Şimdiye kadar yapılan fuarların sonucunu bu fuarda da fark ettiklerini belirten Güler, “Bir de sevindirici olan, Van’da fuar kültürü oturdu. İnsanlar hem fuarı, hem fuar alanını içselleştirdi, bu da önemli. Mesela Türkiye’nin farklı illerinden merak edip gelen sektör temsilcileri de oldu. Kayseri’den, Maraş’tan, İnegöl’den insanlar gelmişti. Davet etmemiştik tabi, yaptığımız duyuruya istinaden gelmişlerdi.” diye konuştu.

DIŞARIDAN FİRMA ALINMADI

Mobilya fuarındaki gelirin Van esnafının cebinde kalmasına özen gösterdiklerini, bu nedenle de dışarıdan firma almadıklarını anlatan Güler, “Bu fuara dışarıdan hiç firma almadık. Talepleri hep Van firmalarına yönlendirdik. Başta zorlandık, Van’da çok fazla üretim yok, genelde bayilik şeklindedir. İl dışında 18 tane firmamız vardı, onlar da Van adına fuara girdiler. Tamamen Van’ın esnafına yönelik oldu. Van’ın parası dışarı çıkmasın istedik. Bundan sonraki süreçte de dışarıdan firma almamaya gayret edeceğiz. Çünkü burada amaç Van’ın ekonomisini canlandırmak ve bu minvalde de gitsin istiyoruz. Herkes fuardan çok memnundu.” dedi. 

SON GÜN ÇEKİLİŞİ

Güler, fuarın son gününe ilişkin de şu bilgileri verdi:
“Fuarın son gününde de hediye çekilişi yaptık. Yaklaşık 120 kişiye, koltuk, yemek masası, televizyon gibi hediye dağıttık. O da çok güzel oldu. Yaklaşık 2 bin, 3 bin kişilik bir katılım vardı. Bizi umutlandıran ve sevindiren bir durum çıktı ortaya, onun için mutluyuz. Özellikle bu kriz döneminde risk alan firmalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Özel haber: Adil HARMANCI

Van Mobilya Fuarı tekrar yapılacak

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: