Van İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik; Tek çıkış yolu ihracattır

Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, ekonomik olarak zor günler geçiren Türkiye’nin, Van’ın tek çıkış yolunun ihracat olduğunu söyledi.

SİYASET 22.07.2020 14:43:57 0
Van İŞGEM Başkanı Mahmut Gedik; Tek çıkış yolu ihracattır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İŞGEM’deki çalışmalar hakkında Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahm Gedik, bundan sonra İŞGEM’de yenilikçi, inovatif, teknolojik, ihracat odaklı ve katma değeri yüksek firmalara yer vereceklerini belirtt Bundan sonra İŞGEM’de yemek fabrikası, pimapen, mobilya gibi sektörlere yer vermeyeceklerini belirten Başkan Gedik, 14 tane firma ihracat yapmak için hazırladıklarını söyledi.

“HER SEKTÖRDEN ÜRETİM VE İMALAT VAR’

Van İŞGEM’de 56 tane firmanın bulunduğunu belirten Başkan Gedik, “İlk kurulduğumuz gün sektör ayrımımız yoktu. Her türlü sektörden, imalattan, üretim yapan firmaların başvurularını kabul ediyorduk. Fakat 2019 yılından itibaren artık bahsettiğimiz yenilikçi, inovatif, teknolojik, ihracat odaklı ve katma değeri yüksek ürünleri almaya başladık.

Bundan sonra İŞGEM’de yemek fabrikası, pimape mobilya gibi sektörlere yer vermeyeceğiz. Yeni iş fikirlerine yer veriyoruz. Fakat daha önceki yıllarda yer verdiğimiz 6 işletmemiz var v onlar halen devam ediyor. Onları mezun ettikten sonra onların yerine de aynı şekilde teknolojik üretim yapan firmaları alacağız. Şuand aşağı yukarı her sektörden üretim ve imalat var. Fakat koronavirüs salgını nedeniyle bizde İŞGEM olarak ciddi anlamda etkilendik. He piyasadaki dalgalanma olumsuz etkiledi hem de moral motivasyon açısında da insanlar olumsuz etkilendi. Biz tekrar yeniden toparlanmak adına işletmelerimizi ihracata yönlendiriyoruz” diye konuştu.

“KURTULUŞUN, TEK ÇIKIŞ YOLUNUN İHRACAT OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Ülke için, Van için tek kurtuluş yolunun ihracattan geçtiğini söyleyen Başkan Gedik, “Hem ülkemiz için, hem ilimiz için, İŞGEM için kurtuluşun, tek çıkış yolunun ihracat olduğunu biliyoruz. Hatta pandemi dönemini ihracat için fırsata dönüştürebiliriz. Bunu yapmaya başladık. 14 tane firmamızı ihracat yapmak için hazırlıyoruz. Bunların 3 tanesi ihracat yapmaya başladı. Gerisi içinde pazar arayışlarım devam ediyor. Şuanda İŞGEM’de istihdam sayımız biraz düşüktür. Yaklaşık olarak 380 civarında istihdamımız var. Fakat hedefimiz inşallah ihracat başladığında yıl sonunda 800’ün üzerinde bir istihdamdır. İşletmelerden piyasa şartlarına göre çok daha düşük kiralarl buranın döngüsünü sağlıyoruz.

İŞGEM’in yıllık geliri ortalama 780 bin civarındadır. Gelir giderlerimiz başa baş noktasındadır. 65 bin TL civarında aylık gelirimiz var. Firmalarımızın aylık veya yıllık ekonomik büyüklükleriyle ilgili bir çalışma başlattık. İŞGEM’in oluşturduğu katma değeri ortaya koymak için bir ciro çalışması yapıyoruz. Bu yüzden bu çalışma devam ettiği için rakam veremiyoruz” ifadelerini kullandı. Kaynak: Van Postası Gazetesi