Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

2019 yılı 3. Dönem Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Tarım Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

SİYASET 16.10.2019 20:09:43 0
Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ve kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, kent müzesi olarak planlanan yerin kütüphaneye dönüştürüleceğini söyledi.

KOORDİNASYON VE PROJELER
Toplantının açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, koordinasyon sunumları ile ilgili açıklaması ardından, il genelindeki projelere ilişkin bilgi verdi.
Koordinasyonu gerektirmeyen konulara girilmemesini isteyen Bilmez, şunları söyledi:
“2019 yılı 3. Dönem Koordinasyon Toplantısını açıyorum. Toplantımızda sorunları değerlendireceğiz. Planlama oluşturacağız. Zamanı iyi değerlendirme adına koordinasyonu gerektirmeyen konulara çok fazla girmeyelim. Van ilinde devam eden proje sayımız 680. Yıl ödeneği 884 milyon civarında. Toplam proje bedeli ise, 5 milyar 867 milyon TL civarında. Önümüzdeki yıl da toplam harcama miktarı 2 milyar 193 milyon civarında. Yılın harcama miktarı 523,27 milyon TL. Toplam projelere harcanan miktar ise 2 milyar 716 milyon TL’dir. Yatırımcı kuruluşlarımızın toplam proje sayısı 371. Toplam proje tutarı ise 5 milyar 252 milyon. Toplam yıl ödeneği 834 milyon civarında. Proje bazında dağılımı ise proje sayımız 325, devam eden proje sayımız 307, ihale aşamasında olan 59, ihalesi yapılan 69, başlanmayan işimiz ise 19.”

ARITMA TESİSİ
Belediye adına yapılan sunumda Arıtma Tesisi’nde yüzde 35 oranında bir fiziki gerçekleşme olduğu belirtildi.
Sunum ardından açıklama yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, belediyenin çalışmalarını sağlıklı yürütebilmesi için kurumların belediyeye olan borçlarını zamanında ödemesi gerektiğini söyledi.
VASKİ’nin borcunun 180 milyon TL olduğunu ifade eden Vali Bilmez, Belediyenin 150 milyon lira civarında alacağının olduğunu hatırlattı.  
Arıtma Tesisi’ne ilişkin de bilgi veren Bilmez, bu yıl için 25 milyon TL ilave kredi aldıklarını ancak önümüzdeki yıl için 100 milyon TL gerektiğine dikkat çekti.
Vali Bilmez, katı atık geri dönüşüm tesisinde de 22 Ekim tarihinden itibaren enerji üretileceğini söyledi.

KENT MÜZESİ KÜTÜPHANE OLUYOR
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, Kent Müzesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Van Urartu Müzesi varken Van’ın ikinci bir müzeye ihtiyacı olmadığını belirten Vali Bilmez, bu nedenle Kent Müzesi ile ilgili protokollerin feshedildiğini, müzenin kütüphaneye dönüştürüleceğini ve bu kararı ilk kez koordinasyonda dile getirdiğini ifade etti.

ÇEVRE YOLU 
Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan’ın sunumundan sonra konuşan Vali Bilmez, çevre yoluna ilişkin olarak arsa sahiplerinin engellemelerine dikkat çekti.
Arsa sahipleri engel çıkardıkları için projenin 8 yıldır sürüncemede kaldığını belirten Vali Bilmez, “Haklarını arayabilirler, dava açabilirler, ama çalışmaları tümden engellememeleri lazım.” diye konuştu. 
Vali Bilmez, Hastane Kavşağı’nın da 29 Ekim’de trafiğe açılması sözünü bölge müdüründen aldıklarını da sözlerine ekledi.
Toplantı, kurum yetkililerinin projeler hakkındaki sunumları ardından son buldu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi