Van Halkından HDP’ye tepki

İran'ın Khoy kentinde saat 08:53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluştu. Depremde ölü sayısı 9'a yaralı sayısı ise 54'

SİYASET 26.02.2020 14:05:41 0
Van Halkından HDP’ye tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

Mili Eğitim Bakanı Selçuk bazı köy okullarında hasar olduğunu açıkladı. Van Valisi Bilmez, " enkaz altında kimse bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı. AFAD deprem çalışmaları için uyarıda bulundu. Saat 19.00'da 5,9 şiddetinde yeni bir deprem daha meydana geldi. Yaşanan ikinci depremde can kaybı yaşanmazken birinci depremde hasar gören ev ve ahırlar yıkıldı.

Yaşanan deprem felaketinin ardından Ak Parti, HÜDA PAR, SP, CHP, MHP Yeni Refah gibi siyasi partiler olay yerine giderek ve taziye mesajı yayımlayarak Van halkının yanında olduğunu belirtirken HDP Van Milletvekili ve diğer yetkililerinden ses çıkmaması Van halkın tepkisine neden oldu.

Depremin olduğu 23 Şubat 2020 Pazar günü HDP 4. Olağan Kongresi vardı, Van’ın Başkale ilçesinde yaşanan Depremin ardından kongresini sürdüren HDP yetkililerine Van’da her kesimden tepki yağdı.

Sosyal medya hesapları üzerinden tepkilerini gösteren Vatandaşlar, HDP’li olmalarına rağmen bir daha oy vermeyeceklerini ifade eder Van’la ilgili ihmalkârlığı kınadı. Kaynak:

Van Postası Gazetesi