VAN HALKI ARTIK BUNLARI YUTMUYOR...!!!

Van’a uğramayan HDP Mİlletvekİlİ Muazzez Orhan attığı twetlerle halkı tahrik etmek İstiyor

SİYASET 30.12.2019 15:31:15 0
VAN HALKI ARTIK BUNLARI YUTMUYOR...!!!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın son yıllardaki en popüler ve uğrak noktalarından birisi olan Van Kültür Sokak dün gece karıştı. Van'a uğramayan HDP Van
Milletvekillerinden Muazzez Orhan, Van'ın ve Türkiye'nin her yerinde yapılan rutin denetimlerden biri olan kültür sokak denetimi ve yapılan işl
hakkında yayınladığı bir video ile halkı tahrik etmek istedi.

Van'ın son dönemlerde en popüler noktalarından olan Van Kültür Sokağı'nda mühürleme krizi yaşandı. Geçtiğimiz dönemde İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan ve kısa sürede kafe ve restoranları ile uğrak noktalardan birisi olan Kültür Sokak'ta dün gece büyük bir gerginlik yaşandı. Birçok mekanın bulunduğu sokakta Emniyet Müdürlüğü ekipleri gece mekanlarda denetim yaparken, iki işletmeyle ilgili olarak işlem yapıldı. Edinilen bilgiye göre polis ekipleri ruhsatı olmadığı ve eksik evrak gerekçesiyle işletmeleri mühürlemek istedi. Mühürleme işlemi yapılırken polisler ile esnaflar arasında gerginlik çıkarken polis işletme sahiplerini gözaltına aldı. Gözaltılar nedeniye gerginlik büyüdü. Esnaflar yaşanan olaydan sonra dükkânları kapatırken, dün öğlen saatlerine kadar mekanlarını açmadı.

İŞLETME VE ALKOL RUHSATI OLMAYAN İŞYERLERİNE İŞLEM

Hem ruhsatı olmayan ve aynı zamanda alkol ruhsatı da verilmeden öğrenciye yüzde 10 alkol indirimi yaparak kültür sokağının kültürü değiştirerek çalışan işyerleriyle ilgili emniyet müdürlüğü ekipleri gereken çalışmaları yaptı. Seçimden seçime bile kente hiç uğramayan ve isimleri bile bilinmeyen HDP Milletvekillerinden Muazzez Orhan söz konusu çalışmanın Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapıldığı için algı operasyonu oluşturmak için yerinden oturup twet attı.

GEREKEN ÇALIŞMALARI ZULÜM DİYE NİTELENDİREN HDP’Lİ VEKİLİN TWETİ HDP

Van Milletvekillerinden Muazzez Orhan, yayınladığı bir video ile olaya tepki gösterdi. Orhan, "Saat 22.00 civarı Kültür Sokak esnafına yönelik polislerin saldırısı. Vergi levhası gibi durumlarla kapatıldığı söylenen iki işyeri işletmecileride darp edilerek gözaltına alınmıştır. Belediyenin işi polisin değil." ve "Ekonomik krizle boğuşan esnafa birde baskı ve şiddet uygulanmaya başlandı.

Kültür Sanat Sokağı esnafı bu uygulamaya tepki gösterince iki esnaf darp edilerek gözaltına alındı. Esnaf tepki için kepenk kapattı.

Yeter artık halka uygulanan bu zulüm." Van için hiçbir iyi işlerde bulunmayan Van’a uğramayan HDP Mlletvekl Muazzez Orhan Van'ı karıştırmak için puslu havada fırsat kolluyor attığı twetlerle halkı tahrik  etmek istiyor söylentilerine yol açtı.