Van Gölü zirvede!

Van ve Bitlisli aktivistler ile dağcılar, Van Gölü’ne dikkat çekmek için bölgenin en yüksek 3 dağına zirve yaptı.

SİYASET 28.08.2020 11:10:53 0
Van Gölü zirvede!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’te çevre konularına dikkat çeken etkinlikleriyle tanınan Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi aktivistler ile dağcılar Van Gölü’ne dikkat çekmek için etkinliklerini sürdürüyor.

Aktivistler ve dağcılar önceki gün de Türkiye sınırları içindeki en yüksek dağ olan Ağrı Dağı’nda zirve yaptı.

DEĞİŞMEYENSLOGANLA ZİRVE YAPTILAR 

Van Gölü ile ilgili etkinliklerde kullanılan slogan ise, hiç değişmeyen "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganı.
Bu sloganla zirve tırmanışı gerçekleştiren aktivistler ve dağcılar önce 3765 metre yüksekliğinde olan Hakkari’deki Karadağ’da, ardından da aşk hikayelerine konu olan 4058 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nda zirve yaptılar.

AĞRI DAĞI TIRMANIŞI

Van ve Bitlisli aktivistler ve dağcılar son olarak 2 gün süren Ağrı Dağı tırmanışı gerçekleştirdi.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, tırmanışla ilgili şu bilgileri verdi:
“Ağrı Dağı zirve tırmanışı 23 Ağustos tarihinde Doğubayazıt Çevirme köyünde başladı. Aynı gün 3200 metrede ilk kamp kuruldu ve gece burada geçirildi. 24 Ağustos sabahı hareket edilerek 4200 metre kampına gelindi ve gece konaklama yapıldı. 25 Ağustos gece 02:20'de kamp alanından hareket edilerek sabah 09.00'da zirveye ulaşıldı. 10 kişilik dağcı grubumuz başarılı bir şekilde tırmanışı gerçekleştirerek zirvede ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ mesajını verdi ve daha sonra inişe geçerek etkinlik sağlıklı bir şekilde başarıyla tamamlandı.”

‘ZİRVE DEFTERİ’

Van Gölü’nün korunması ve temiz tutulması yönünde yıllardır etkinlik yaptıklarını ve bu yönlü etkinliklere son zamanlarda zirve tırmanışları eklediklerini ifade eden Özel, “Van Gölüne dikkat çekmek amacıyla dağcılarımız, ülkemizin farklı zirvelerinde ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganını zirve defterine not ediyorlar. Van Gölü’yle ilgili herkes üzerine düşeni yapana dek bu farkındalık etkinliklerimiz elbette ki sürecek” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi