Van Gölü yürüyüşünün 8. Etabı Erciş’te tamamlandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi ile Vangölü Aktivistleri Derneği organizesinde gerçekleştirilen, “Van Gölü için bir adım da sen at” yürüyüşünün 8. Etabı gerçekleştirildi.

SİYASET 17.08.2019 10:43:52 0
Van Gölü yürüyüşünün 8. Etabı Erciş’te tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü’nün hem güzelliklerine dikkat çekmek, hem kirlenme karşısında duyarlılık oluşturmak, hem de bir koruma kanunu çıkmasına önayak olmak için 430 kilometrelik Van Gölü etrafında etap etap gerçekleştirilen yürüyüşün dün 8’inci etabı yapıldı.
Sabahın erken saatlerde Bitlis’in Adilcevaz ilçesi yakınlarında bir araya gelen Van TSO ve Vangölü Aktivistleri Derneği’ni temsil eden aktivistler, Erciş ilçesine doğru yürüyüşe geçti. 

Yer yer mola veren ve semaver çayı içen aktivistler, akşam saatlerine doğru 35 kilometreyi tamamlayarak Erciş ilçesine ulaştı. 

Aktivistler, yürüyüşün 7. etabını da Kurban Bayramından önce Adilcevaz-Erciş arasında yürümüştü. 

Böylece Adilcevaz-Erciş etabı dün gerçekleştirilen uzun yürüyüşle tamamlanmış oldu.

Yürüyüş sırasında sosyal medya üzerinde görüntülü mesaj yayınlayan aktivistler, “Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın” sloganını tekrarladı ve yer yer de çektikleri görüntülerini de paylaşımlarına ekledi.

Yürüyüşün 9. Etabı önümüzdeki günlerde Erciş-Muradiye arasında gerçekleştirilecek ve çıkış noktası Erciş ilçe çıkışı olacak.    Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi