'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Vangölü Aktivistleri Derneği işbirliği ile, Van Gölü etrafının yürünerek dolaşılması şeklinde ortak yürütülen farkındalık etkinliği çerçevesinde başlatılan yürüyüşün ikinci etabı da

SİYASET 11.07.2019 11:14:57 0
'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın'
Tarih: 01.01.0001 00:00

'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın'

Farkındalık etkinliğinin ilk etabında, Kurtuluş Parkı’nda geçtiğimiz Pazar günü bir araya gelen aktivistler, Gevaş’a kadar yürümüştü. İlk etap yürüyüşüne Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Dernek Başkan Yardımcısı Serkan Seyyahoğlu, VANTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, VANTB ve VANTSO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak ile iş adamı Osman Cacim katılmıştı. 5 kişilik grubun yürüyüşü 13 saat sürmüştü. 

Aktivistler dün de Gevaş’ta bir araya gelerek Tatvan yönüne doğru yürümeye başladı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve Başkan Yardımcısı Serkan Seyyahoğlu, saat 03.50'de Gevaş’tan Tatvan istikametine doğru yola çıktı.

“Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın” yazılı beyaz tişörtlerin yanı sıra Vanspor formasını da taşıyan aktivistlerin ikinci etap yürüyüşü de Balaban'ı geçinceye kadar devam etti.

Aktivistler ikinci etap yürüyüşünü sonlandırırken, üçüncü etaba ise başka bir tarihte, tekrar kalınan yerden devam edileceği belirtildi.
Van Gölü’ne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyen aktivistlerin hedefi, yaklaşık 430 kilometre olan göl çevresini yürüyerek tamamlamak ve böylece bir rekora da imza atmak.

"GELECEĞİMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ..."

Yürüyüşün ikinci etabına katılan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, burada yaptığı açıklamada; "Çocuklarımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için, 'Van Gölü için bir adım da sen at' etkinliğinde, Vangölü Aktivistleri ve VANTSO'nun dayanışması ile yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Muhteşem Van Denizi sahilinde, Van Denizinin kadife gibi güzelliğinin karşısında büyülenmemek elde değil. Bütün Van halkının, bir sonraki parkura katılmalarını tavsiye ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir yürüyüş oldu. Sanıyorum ki sonraki parkurlarda katılım yükselecek, herkesin desteği ile Van Denizi inanılmaz değerde bir sahiplik duygusu ile sahiplenilecek diye düşünüyorum." dedi.

"VAN GÖLÜ İÇİN SEN DE ADIMLA..."

Vangölü Aktivistleri Dernek Başkanı Erdoğan Özel de, Van Gölü için herkesin bir adım atması gerektiğini söyledi. Özel; "Van Gölü için sen de adımla. Herkesi bu yürüyüşümüze bekliyoruz. Van Gölü için siz de bir adım atarak farkındalık oluşturun. Bu etkinlikle dikkatleri Van Gölü'ne çekmek istiyoruz. İnsanlarımızın nasıl bir zenginliğe sahip olduğunu da farkettirmek amacındayız. Van Gölü gerçekten eşsiz bir değer. Bu güzelliği bizim korumamız, maviliğinden faydalanmamız gerekiyor ve bu güzelliği de çocuklarımıza taşımamız lazım. Maalesef gölümüz gün geçtikçe kirleniyor. İlk önce biz kirletmemeliyiz. İnşallah koruma kanunu çıktığı zaman ve biz de kirletmediğimizde Van Gölü'nü gelecek nesillere temiz bir şekilde taşımış olacağız. Umuyoruz ki gölü, torunlarımıza temiz aktarırız ve onlar da bizi rahmetle yad ederler." ifadelerini kullandı.

EĞİTİMCİLERE ÇAĞRI

Yürüyüşün her iki parkuruna da katılan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çeliktaş da, eğitimcilere çağrıda bulunarak; "Bütün eğitimcilerimizden ricamdır; okullarda Van Gölü'nün, dahası piknik alanlarının, çevrenin temiz tutulması yönünde çocuklara eğitim verilmesi büyük önem taşıyor. Bu sorun eğitimle çözülür diye düşünüyorum. Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın." diye konuştu.

Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi