Van Gölü için 100 saat yürüdüler...

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi ile Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü etrafından başlatılan yürüyüşün son 50 kilometresine girildi. Aktivistler, şimdiye kadar günde ortalama 12 saat, yaklaşık olarak

SİYASET 22.08.2019 09:56:03 0
Van Gölü için 100 saat yürüdüler...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van TSO AB Bilgi Merkezi ile Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Temmuz ayında 430 kilometre olan Van Gölü etrafında yürüyüş kararı alındı.

“Van Gölü için bir adım da sen at” sloganıyla alınan yürüyüş kararının amacı da; “Van Gölünün güzelliklerine dikkat çekmek, kirlilikle ilgili vatandaşların dikkatini çekmek, TBMM tarafından da bir koruma kanunu çıkmasına ön ayak olmak” şeklinde belirlendi.

İLK GÜZERGÂH EDREMİT-GEVAŞ

Aktivistlerin etap etap gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüşün ilk güzergâhı Van’ın Edremit ve Gevaş ilçeleri oldu.

Aktivistler, Van ilçelerini yürüyerek tamamladıktan sonra Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerini de birkaç gün arayla yürüyerek son etabı Van’ın Erciş ilçesi çıkışında tamamladı.

50 KM KALDI

Van Gölü etrafından gerçekleştirilen ve 430 kilometre olan yürüyüşün son 50 kilometresine girildi.

Aktivistler, final için Erciş-Van arası bölümü de 2 etap şeklinde tamamlayacak. 

Son etapta ise, yürüyüşe katılımın artması bekleniyor.

“100 KM YÜRÜDÜK”

Şimdiye kadar gerçekleşen etaplarla ilgili gazetemize bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, dinlenme paylarını çıkardıklarında günde bilfiil ortalama 12 saat, tahmini 100 saat yürüdüklerini söyledi. 

Özel, geriye kalan mesafeyi de 2 günde tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

“KATILIM BEKLİYORUZ”

 Özellikle son etap için çalışma yürüttüklerini ve çabalarının son etapla iyi bir ses getirmesini arzu ettiklerini belirten Özel, şunları kaydetti: 

“Bir etap geleceğiz ve kısa bir mesafe bırakacağız, herkesin yürüyebileceği bir mesafe için herkesi davet edeceğiz. Son etap için çalışmalar yürütüyoruz, farklı bir ses getirmesi için duyarlı vatandaşları, STK, kamu kurum yöneticilerini ve basını davet edeceğiz.”

1 MİLYON FİDAN KAMPANYASI

Öte yandan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ile iki yönetim kurulu üyesi, “1 milyon fidan” kampanyası konusunda destek vermesi için Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş’ı makamında ziyaret ederek, “Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın’ yazılı tişört hediye etti.

Bakanlık, aynı anda Türkiye genelinde dikilecek 3 milyon fidan ile Guinness rekorlar kitabına girmek istiyor. 

Vangölü Aktivistleri Derneği de, bir süre önce yaptığı açıklamada, rekor debemesi kapsamında Van Gölü havzasında yer alan Van ve Bitlis olarak 1 milyon fidana talip olduklarını dile getirmişti.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi