Van Ekonomi Konseyi, seçimleri değerlendirdi ve sıraladı: “Yatırım, üretim, refah, büyüme, istihdam...”

Van Ekonomi Konseyi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamayı Ekonomi Konseyi Bileşenleri Adına, Dönem Başkanı sıfatıyla Van Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan yaptı.

SİYASET 3.04.2019 11:06:51 0
Van Ekonomi Konseyi, seçimleri değerlendirdi ve sıraladı: “Yatırım, üretim, refah, büyüme, istihdam...”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Demokratik olgunluk içerisinde her ferdin oyunu kullandığı bir seçim olduğunu ifade eden Aslan, seçilen belediye başkanlarının da ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden hizmet yapması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle seçimlerin biran evvel ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini de dile getiren Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Memet Aslan, ekonomide kalıcı yapısal reformlar yapılmasının yanında, bundan sonrası için iş dünyası olarak beklentilerini de sıraladı. Aslan; “Yatırım, üretim, refah, büyüme, istihdam ve ihracatı merkezine oturtan bir anlayışın hakim olması temennisi ile seçimlerimiz hayırlı olsun” dedi.

“Her ferdin, demokratik olgunluk içerisinde kendi iradesini sandıklara yansıtan bir seçim olduğunu” belirten Aslan, Ekonomi Konseyi Bileşenleri adına yaptığı açıklamada şunları söyledi; “31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri tamamlandı. Ülke olarak bir kaç münferit olay dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması bizleri sevindirmiştir. Demokratik olgunluk içerisinde her ferdin kendi iradesini sandıklara yansıtan bir seçim olmuştur. Seçim sonuçlarının milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz. Seçim sonuçlarının her kesim tarafından iyi okunması, saygıyla karşılanması ve içselleştirilmesi temel arzumuzdur.” dedi.

“SEÇİLEN BAŞKANLAR HERKESİ KUCAKLAMALI”

Seçim mevzusunun bir an evvel ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Aslan, seçilen belediye başkanlarının da herkesi kucaklayarak hizmet etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ekonomi Konseyi Bileşenleri adına yapılan açıklamada Aslan şu ifadeleri kullandı; “İtirazlar var ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından değerlendirip sonuca bağlanmalıdır. Bu süreçlerin bir an evvel tamamlanıp seçim mevzusu artık ülke gündeminden tamamen çıkarılmalıdır. Seçilen yerel yöneticilerimizin, seçildikleri andan itibaren oy veren, oy vermeyen herkesin başkanı gibi kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, merkezlerine insanı oturtarak hizmet şiarı ile hareket etmeleri en büyük temennimizdir.”

“YAPISAL EKONOMİK REFORMLARA İHTİYAÇ VAR”

Aslan, Ekonomi Bileşenleri adına, Dönem Başkanı sıfatı ile yaptığı açıklamada, bundan sonrası için olması gerekenlere de şu başlıklar halinde değindi; “Ülkenin demokratik ve yapısal ekonomik reformlara ihtiyaç vardır. Demokrasimizi güçlendirmemiz gerekiyor, yargımızın bağımsızlığını ve tarafsızlığını tahkim etmemiz kaçınılmazdır. Hukukun üstünlüğünü gözetlememiz, adaletin herkes için eşit mesafede olduğu hissini yaratmak temel anlayışımız olmalıdır. Ekonomik olarak yeni bir hikaye yazma zamanı geldiği kanaatindeyiz iş dünyası olarak. Ekonomide kalıcı yapısal reformlar yapılmalıdır. Enflasyonla topyekün mücadele ve sıkı bir para politikası izlenmelidir. Üretimi ve yatırımı güçlendirici, istihdamı destekleyici reformlar acilen hayata geçirilmelidir. Kamu maliyesinin şeffaflığı ve Merkez Bankasının araçsal bağımsızlığı temel ilke olmalıdır. Ekonomik kırılganlıkların önüne geçecek, yerli üretimi güçlendirecek, ihracat odaklı argümanlar temel felsefe olmalıdır. Gelir yaratıcı ve giderleri düşürücü politikalar geliştirilmelidir. Gelir dağılımda sosyal adaleti sağlayacak, insanımızın refah seviyesini artıracak, sürdürülebilir büyüme ve istihdam yaratmada devamlılığı sağlayacak ekonomik modellemeler gerçekleştirmek temel politika olmalıdır. 4.5 yıllık seçimsiz dönemi fırsata çevirecek, politik menfaatleri bir tarafa bırakarak yatırım, üretim, refah, büyüme, istihdam ve ihracatı merkezine oturtan bir anlayışın hakim olması temennisi ile seçimlerimiz hayırlı olsun.” 
/ Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi