Van'da yerel medya çalıştayı...

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Van'da Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı düzenlendi.

SİYASET 11.10.2019 10:50:20 0
Van'da yerel medya çalıştayı...
Tarih: 01.01.0001 00:00

İki gün sürecek olan çalıştaya bölge illerden gazete temsilcileri de katıldı.

     Van'da İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı tarafından Elite World Otel'de Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı gerçekleşti.
     İlki Diyarbakır'da düzenlenen çalıştayın ikincisinin Van'da düzenlendiği ifade edildi.
    Programın açılışında konuşan İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer, "Bugün memlektim olan Van'da böyle bir çalıştayı düzenlediğimiz için mutluyuz. Basının gözünden sorunları konuşacağız. Sizleri dinleyip sorunları bizzat sizin ağzınızdan dinleyeceğiz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
    Ardından kısa bir konuşma yapan İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili ise, demokrasinin kılcal damarlarından olan yerel basının temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve sorunların konuşulacağını belirtti.

  ANLATILAN SORUNLAR RAPORLAŞTIRILACAK
    Daha sonra çalıştayın moderatörlüğünü yapan YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, daha önce Diyarbakır'da yaptıkları çalıştayın ardından şimdi Van'da sözkonusu çalıştayın ikincisini Van'da yaptıklarını belirterek, sorunların daha sonra raporlaştırılacağını ifade etti.
     Taştan, ikinci oturumda bazı gazetecilerin isteği üzerine Sezai Karakoç'un 'Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine' adlı şiiri okudu.
    Ardından Van'daki gazeteciler ile bölge illeri; Bitlis, Muş, Hakkari, Ağrı Erzurum, Iğdır, Kars'tan gazeteciler yaşanan sorunları anlattı.
    Birçok gazeteci son yıllarda yerel gazetelerin ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadığını ve birleşmek zorunda kaldıklarını söyledi.
İki oturum halinde yapılan oturumlarda gazeteciler haber kaynaklarına ulaşmakta zorluk yaşadıklarını, bazen yaptıkları haberden dolayı büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi.

     İlk gün oturumunun kapanışında yeniden söz alan İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer, geleceğin güvenliğini inşa etmek için gayret ettiklerini söyleyerek, sorunları yukarıya aktaracaklarını ifade etti.
     Tuncer, bölge gazetecilerinin sorunlarının ortak olduğunu belirterek,  çalıştaya katılan tüm gazetecilerin birbiri ile iletişim halinde olması gerektiğini, gerekirse birbirlerinin haberlerini paylaşarak sorunların birçok gazetede yayınlanmasına vesile olmalarını salık verdi. Bölge: Bişar Ulutaş

Van'da yerel medya çalıştayı... ile ilgili görsel sonucu

Van'da yerel medya çalıştayı... ile ilgili görsel sonucu