Van'da kayıt dışı esnaf sayısı her geçen gün artıyor

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, Van genelinde 100-110 civarında korsan berber ve kuaförün bulunduğunu söyledi. Bun tespiti için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Koç, kayıt dışı korsan esnafın her

SİYASET 23.07.2020 11:43:49 0
Van'da kayıt dışı esnaf sayısı her geçen gün artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, kentte kayıt dışı faaliyet yürüten berber ve kuaförlere yönelik denetimlerinin devam ettiğini açıkladı. Başkan Koç, odalarına kayıtlı bulunan esnaf ve sanatkârların hak ve hukuklarını korumakla mükellef olduklarını söyledi. Van'da kayıt dışı korsan esnafa yönelik denetimlerin bundan sonra da aralıksız devam edeceğini dile getiren Başkan Koç, Van Merkez, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde 100-110 civarında tespit ettikleri korsan berber ve kuaförün bulunduğunu açıkladı. Başkan Koç, mahalle aralarında ortaya çıkan korsan berberlerin ve kuaförlerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, korsan berberle önüne geçilmesi için yetkili kurumların denetimlerinin artırılması gerektiğini ifade etti.

“KORSAN ESNAF SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Konuyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “Biz oda olara her yıl 4-5 defa kayıt dışı esnaf denetimi yapıyoruz. 1,5 milyon nüfusa sahip olduğumuz Van Merkez, İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimiz başta olmak üzere nokta nokta, adres adres, mahalle mahalle gezerek hepsini tespit ediyoruz. Daha sonra bunların listesin gerekli mercilere teslim ediyoruz. Odamıza kayıtlı olan üyelerimizin, esnaflarımızın hak ve hukukunu korumakla mükellefimiz. Zaman zaman bunların üstesinden geliyoruz. Kayıt dışı esnaf sayısı maalesef her geçen gün artıyor. Bir yeri kapatıyoruz başka bir yer açılıyor Ama bunlarla mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.

Van’da şuanda toplam kayıt dışı korsan sayımız 100-110 civarındadır. Bu ciddi bir rakamdır. Belediyelerimizin ellerini taşın altına koyup biran önce görevli personellerini çıkarıp bu kayıt dışı olan esnaflara müdahale etmeleri gerekiyor. Kayıtlı üyelerimizde bundan muzdariptir. Kayıtlı esnaflarımız vergisini öderken, kayıt dışı olanların rahat çalışması bizi üzüyor. Odamıza şuanda 500-550 civarında bay-bayan kuaför ve güzellik salonu üyemiz var. Bunun akabinde karma od dediğimiz 23 meslek odası bize kayıtlıdır. Tekabül ettiği sayı 800’e yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.