Van'da güzellik salonu sayısı artıyor

Van'da son yıllarda güzellik merkezi veya diğer adıyla güzellik salonları sayısında artış olduğu görülüyor. Van Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Koç, Van'da güzellik salonları sayısının 45'e ulaştı

SİYASET 18.04.2019 10:36:59 0
Van'da güzellik salonu sayısı artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu salonlardan 40'ının odalarına, 5'inin ise şirket statüsünde olduğu için Van Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı olduğunu kaydeden Koç, "Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de KOSGEB ve benzeri kurumlar, önemli desteklerde bulunuyor, krediler sunuyor, teşvikler veriyor. Hatta hibe krediler bile var. Bu desteklerden faydalananlar, işyeri açıyorlar. Şuan odamıza kayıtlı yaklaşık 40 tane güzellik salonu var. Bunun yanı sıra Ticaret Odasına kayıtlı olan, şirket statüsünde bulunan salonlar da var. İlimizdeki bütün güzellik salonları Odalaramıza bağlı olarak hizmet veriyor. Bu anlamda merdiven altı işletme yok”dedi.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI

Sektörel bazda bazı sorunlar da yaşadıklarını anlatan Koç, bunların başında ise kalifiye eleman geldiğini söyledi. Koç; “ Özellkle son bir yılda işyerini kapatan berber ve kuaför esnafımız da oldu. Bunların kapatmalarındaki sebep, hem ekonomik, hem de yeni açılan berber ve kuaför salonlarından dolayı kalifiye elemanlar azaldı. Şuan bir çok üyemizin camında "kalfa aranıyor, personel aranıyor" yazılarını görmek mümkün" diye konuştu.

"DESTEKLER ÖNEMLİ..."

KOSGEB ve benzeri kurumlar tarafından, esnaflara önemli destekler verildiğini de anlatan Koç, "Sektör, rahat gibi görünen bir sektör. Maddi külfeti az, geliri güzel görünen bir sektör. Bundan dolayı da yönelim söz konusu olabiliyor. Biz bu güzellik merkezlerinde özellikle hijyenin olmasını ve kalifiyeli personelin çalışmasını arzuluyoruz. Bu şekilde kendilerini tamamlayan firma sahipleri odamıza kaydını yaptırıp, güzellik salonlarını hizmete açıyorlar. Son zamanlarda çoğalmasında ki sebeplerden biri de Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de KOSGEB gibi kurumlar çok güzel krediler, teşvikler, destekler sunuyor. Hatta hibe krediler bile var. Bu desteklerden faydalananlar işyeri açıyor.” ifadelerini kullandı.

"45 GÜZELLİK SALONU, 500 BERBER - KUAFÖR"

Van Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Veysel Koç, sayıları artan güzellik salonlarından odalarına kayıtlı olanların sayısının yaklaşık 40 adet olduğunu, 5'inin de Van Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı olduğunu ifade ederek;"Yani Van’da toplam 45 tane güzellik merkezimiz var. Güzellik salonlarında kayıt dışı, yani korsan diye tabir ettiğimiz işletme yok, merdiven altı dediğimiz yer yok. Bu anlamda bizim de oda olarak üyelerimizden beklentimiz, bütün yasal prosedürlere uygun olarak hareket etmeleri ve hijyene de gereken önemi vermeleridir. İlimizde odamıza kayıtlı 500 tane de bay-bayan kuaförümüz var. Son 15 gündür de bütün üyelerimizi ziyaret etmeye başladık. Hepsini tek tek ziyaret ederek, yüz yüze görüşerek, hasbihal ediyoruz, bizden isteklerini not alıyoruz. Amacımız esnafın bütün sorunlarını gidermek. Bunun yanı sıra ilimizde merdiven altı dediğimiz kayıt dışı korsan esnafın denetimini yapıp, ilimizdeki büyükşehir belediyesi, ilçe belediyelerine, aynı zamanda vergi dairesine bu durumu iletiyoruz. Onlardan da gerekeni yapmalarını arz ediyoruz.  Esnafımızı seviyoruz, sayıyoruz, her zaman da esnafımızın yanındayız. Esnafımızın bütün hak ve hukuklarını korumakla mükellefiz. Odaya kayıtlı olan bütün üyelerimiz bizim içim eşittir, hepsi aynı değeri taşıyor ve yaşadıkları sorunları çözmek için buradayız” şeklinde konuştu.

Özel Haber: M. Selim Kurt