Van'da Akademi Sivil Toplum Çalıştayı...

Akademisyenler Derneği tarafından yürütülen ve Sivil Toplum Sektörü - Yerel STK’lar Hibe Programı desteklenen “Akademisyenler ile STK’ların Buluşması - Bitlis, Muş, Van, Hakkari” projesi kapsamında “Akademi-Sivil Toplum Çalıştay?

SİYASET 24.06.2019 10:07:44 0
Van'da Akademi Sivil Toplum Çalıştayı...
Tarih: 01.01.0001 00:00

 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenecek çalıştay sürecinde Akademisyenler ve STK Çalışanları bölgenin kalkınma sürecinde akademi-sivil toplum işbirliğinin nasıl olması gerektiği üzerine çalışacaklar ve akademisyenler ve STKlara sağlanan destekler hakkında doğrudan bilgi alabilecekler.


         Projenin 2. Aşaması olan bu faaliyet ile, bölgede akademi ve STK İşbirliğinin teşvik edilmesi, bölgedeki sosyal ve ekonomik sorunlara akademi-sivil toplum işbirliği çerçevesinde çözüm geliştirmelerine alan sağlanmaya çalışılacak.


          GENÇCELEP, PROJENİN  YÜRÜTÜCÜSÜ
Projenin yürütücüsü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Musa Gençcelep, bu projeyle Doğu Anadolu illerinin kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda yaşadıkları sorunları akademik destekle çözmeyi planladıklarını belirtti.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Hakkı Ekin ise konuşmasında bilgi transferi, katma değer ve yaygın etki kavramlarına gönderme yaptı.


         AR-GE çalışmalarının önemine değinerek, "Projenin 3. aşamasında sivil toplum çalışanlarına ve akademisyenlere yönelik 13-18 Temmuz tarihlerinde kapasite geliştirme eğitimi uygulanacak ve devamında ise, 5 ay boyunca mentörlük desteği verilecektir. Bu çalışma kapsamında Akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak proje geliştirmelerinin önü açılacaktır" dedi.Van Bölge Gazetisi