Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ikinci icraat; Personele sendika baskısı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin nazik ve kibar görünümlü HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde, KHK ile ihraç edilmiş kişiler aracılığı ile belediyede sendika değiştirme baskısı uygulamaya ba

SİYASET 13.04.2019 13:35:10 0
Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ikinci icraat; Personele sendika baskısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi’nin nazik ve kibar görünümlü HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde, KHK ile ihraç edilmiş kişiler aracılığı ile belediyede sendika değiştirme baskısı uygulamaya başladı.

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLERDEN ÇALIŞANLARA SENDİKA BASKISI!
Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın göreve başlamasının ikinci gününde belediye personeline sendika değiştirme baskısı uygulanmaya başladı. 

KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Van Şubesi yöneticileri Eş Başkan Eylem UcaŞükrü Kaşıkçı ve Şube Yöneticisi İbrahim Akgül terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesi ile KHK ile ihraç edilmişti. 

Tüm Bel Sen’in terör örgütü irtibat ve iltisakı nedeniyle KHK ile ihraç edilen Eylem Uca öncülüğündeki yöneticileri, Van Büyükşehir Belediyesi binasındaki ofisleri tek tek dolaşıyor. 

Uca ofislerde çalışan personele Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası BEM-BİR-SEN’den istifa etmeleri için sendikal faaliyet görüntüsü altında baskı uyguluyor. 

KHK İLE İHRAÇ EDİLENLERE İNTİKAM FIRSATI MI?
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın çalışanlar üzerinde KHK ile ihraç edilmiş kişiler aracılığı ile baskı uygulanmasına fırsat vermesi, belediyeye yakın çevreler tarafından personel üzerinde KHK ile atınlara intikam alma imkanı vermek olarak değerlendiriliyor. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’DAN CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Van Büyükşehir’in HDP’li Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’dan cevap bekleyen sorular;

SORU 1: Terör örgütü irtibat ve iltisaklı olduğu için KHK ile ihraç edilenler Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında ve bağlı iş yerlerinde gönüllü çalışıyor gerekçesi ile ne kadar barınacak?

SORU 2: Kurumla ilgisi bulunmayan KHK ile ihraç edilen kişilerin belediyede gönüllü çalışıyormuş gibi barındırılarak çalışanlar üzerinde mobing uygulanmasının ve halkın belediye adına yetkisiz kişilerle muhatap edilmesinin suç olduğunu biliyor musunuz?

SORU 3: Yasal olarak işten çıkaramayacakları personel üzerinde baskı uygulayan KHK ile ihraç edilenler, personeli bıktırıp istifa ettirinceye kadar baskılarına devam mı edecekler?

SORU 4: Van Büyükşehir Belediyesi’nin personel yapısı KHK ile atılanlar aracılığı ile terör örgütü PKK/KCK’ya göre mi yapılandırılacak?

SORU 5: Gönüllü çalışıyor görüntüsü ile 2 gündür belediyede cirit atan KHK ile ihraç edilenlere, ihale ve iş verilen şirketler üzerinden bir fonlama yapılacak mı?
 

Kaynak Van Postası Gazetesi