Van Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yüzünü güldürdü

Van Büyükşehir Belediyesi kent kırsalında yaptığı çalışmalarla çiftçilerin yüzünü güldürdü.

SİYASET 6.09.2019 18:36:50 0
Van Büyükşehir Belediyesi çiftçilerin yüzünü güldürdü
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Saray İlçesine bağlı Mahmudiye mahallesinde 2018 yılında yapımına başlanan sulama kanalı tamamlanarak hizmete sunuldu. Yaklaşık 7 buçuk kilometre uzunluğunda ve 4 mahallede 163 hektar arazi sulama ve hayvan su ihtiyacını karşılayan kanallar, uzun süredir su çilesi çeken çiftçileri sevindirdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yusuf Altun, Van'ın en kırsal mahallelerine dahi tarımsal anlamda hizmetleri götürmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade etti. Devam eden birçok projenin de yavaş yavaş tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Altun, mahmudiye sulama sisteminin çiftçilere hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Mahallelerinin tarım arazisi olduğunu ve bu anlamda sulama ile ilgili çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Saray Mahmudiye Mahalle Muhtarı Murat Yılmaz, ''2017'nin Haziran ayında dönemin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilinin ilçemize ziyaretinde sulama kanalı sıkıntımızı ilettik. Kendisi o an hemen not alarak gerekli çalışma başlatacaklarını bizlere belirtti. Bizlerde dilekçemizi verdik. Daha sonra bir kaç ay içerisinde sulama kanalının ihalesinin yapıldığını öğrendik. Ardından hızlı bir çalışma ile tamamlanmış oldu. İlçe merkezimize bağlı mahallelerinin tamamı şuanda bu sulama kanalından faydalanıyor'' ifadelerini kullandı.

70'Lİ YILLARDAN BU YANA BİR İLK

Yıllardır bekledikleri hizmete kavuştuklarını aktaran Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mahallemize en son 70'li yıllarda Devlet Su İşleri tarafından beton kanalı yapılmıştı. Tabii 40 yılı aşkın bir sürede tamamı tahrip olmuştu. Biz tekrar müracaatımızı yaptık. Allah devletimizden razı olsun. İlgilendiler, ihaleye çıktı ve tamamlandı. Çok şükür şuan çiftçilerimiz gönül rahatlığı ile arazilerini sulamaya başladı. Başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz olmak üzere, tüm daire Başkanlarımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Tüm ilçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum."

Öte yandan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yıllardır susuzluk mücadelesi veren, Ağzıkara köyüne yapımına 2018 yılında başlanan, 18 metre uzunluğunda Radyasız eşik bent ve 1050 metre trapez kanal, Aşağıgölalan mahallesine ise gölet ile 8 metre uzunluğunda basit saptırma bent ve 3 bin metre uzunluğunda, 200 hektar köy arazisini sulayacak kanal da tamamlanarak hizmete sunuldu.