Van Bölge Eczacılar Odası Başkanı Fikret Baranseli’n amacı ne?

TEB 38. Bölge Van- Bitlis- Hakkâri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Hayrullah Fikret Baransel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığ paylaşımda, kâğıt olarak düzenlenen reçeteye dikkat çekti. Başkan Baransel’in bu paylaşım?

SİYASET 13.08.2020 11:42:34 0
Van Bölge Eczacılar Odası Başkanı Fikret Baranseli’n amacı ne?
Tarih: 01.01.0001 00:00

TEB 38. Bölge Van- Bitlis- Hakkâri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Hayrullah Fikret Baransel, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, “Çok zorlanıyoruz çok... Ciddi sayılarda kâğıt olarak düzenlenmiş Covid-19 reçetesi geliyor. Türkiye birçok alanda dijitalleşti. Ancak ne hikmetse kâğıt reçete inatla devam ediyor. Elinde reçetesiyle gezen hastalar var. Sayıları az değil. Maalesef gidiş kötü” dedi.

FAHİŞ FİYATA MASKE SATANLARA BAKANLIK CEZA UYGULAMIŞTI

Paylaşımı gören Vanlılar, Vanlılar TEB 38. Bölge Van- Bitlis- Hakkâri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. H. Fikret Baransel’in pandeminin başladığı ilk günlerde koronavirüs nedeniyle Van’da talebin arttığı ve zorunlu hale gelen maskelerin, eczaneler tarafından fahiş fiyattan satılmıştı. Fahiş fiyat uyguladığı için bazı eczanelere de Ticaret Bakanlığı tarafından ceza uygulanmıştı.

ECZACILAR ODASI VURGUNCULARA NEDEN SES ÇIKARMADI

TEB 38. Bölge Van- Bitlis- Hakkâri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. H. Fikret Baransel’in koronadan önce 1 liraya satılan maskelerin, pandemi başlangıcında 20 liraya kadar satılmasına sessiz kalmıştı. Vanlılar, TEB 38. Bölge Van- Bitlis- Hakkâri Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. H. Fikret Baransel’in bu paylaşımında ne amaçladığını merak ederken, pandemi döneminde fırsatçı eczanelere karşı sessiz kalmasına da tepki gösterdiler.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKECEK ALGISI KİMİN İŞİNE YARAYACAK?

Başkan Baransel paylaşımının devamında, “Sağlık sistemimiz çökmeden bazı şeyleri tekrar gözden geçirmeliyiz. Bu hız ve gidişle kısa vadede sağlık sistemi işlemez hale gelebilir. Sonrası hepimizin bildiği İtalya örneği” ifadelerine yer verdi.

EZANELERDE YOĞUNLUK YOK

Başkan Baransel’in elinde reçetesiyle gezen Covid-19 hastalar olduğunu belirtmesi üzerine, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Binası (Eski İstanbul Hastanesi) civarında yaptığımız araştırmada, eczanelerin adeta sinek avladığı, işsizlikten yakındığı görüldü. Vatandaşlar Başkan Baransel’in algı oluşturmaya çalıştığı ve işin kolayına kaçmak için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediler. Kaynak: Van Postası Gazetesi