VAN BASININA YAPILAN SAYGISIZLIKTIR!

SORUMLULARIN SORUMSUZLUĞU…!

SİYASET 27.09.2020 19:16:49 0
VAN BASININA YAPILAN SAYGISIZLIKTIR!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor, ligin 2. Haftasında Kırklarelispor’u konuk etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan karşılaşmayı Van basınından çok az sayıda basın mensubuna yer ayrılması tepkilere neden oldu..

Basın mensuplarının en önemli görevlerinden olan haber alma özgürlüğünün engellenmesi tepkiyle karşılandı.

Basın mensuplarının Vanspor maçlarını izlemelerinin tek amacı maç hakkında sporseverlere haberi en erken şekilde ulaştırmak olduğu ortadayken uydurulan çeşitli yalan ve bahanelerle Van basının maça alınmaması sorunsuzluk olarak değerlendirildi.

Maçı izlemeye giden basın mensuplarının dışarıda kalması içeri alınmaması saygısızlık olarak yorumlandı.

Van gençlik spor il müdürlüğünün, Van emniyetinin, Vanspor kulübünün ve Van TSYD temsilciliği sorumluluk almadı ve bize verilen listenin dışında kimseyi alamayız demeleri herkesin suçu diğerine atması sorumluluktan kaçtı söylentilerine yol açtı.

Federasyon temsilcisinin Van TSYD temsilciliği bizlere ne kadar isim vermişse ancak onları alabiliriz 100 isim verse hepsini alacağız demesi bu yapılanın Van basınına kasıtlı olduğu yönünde algılandı.

Yıllardır Vanspor maçlarını Van insanına aktarmaya çalışan basın mensupları kendilerine yapılan bu saygısızlığı kınarken aynı zamanda vefasızlık olarak değerlendirdi…

Vanspor maçlarında yaşanan bu keşmekeşlik, vurdumduymazlık sorumsuzluktan ve saygısızlıktan başka bir şey değil konuşmalarına yol açtı…

Konuyla ilgili gelen tepkiler üzerine Van gençlik spor il müdürlüğü bir basın açıklaması yayınladı…

HABER YORUM VANSİYASETİ.COM HABER...

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA!

Değerli Basın Mensubu Arkadaşlarımızın Dikkatine...

Ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan ve bundan sonraki süreçte de oynanacak olan futbol karşılaşmalarında ilimizin siz değerli basın mensuplarını basın tribününe alamayışımızdaki sebebin il müdürlüğümüzden kaynaklanmadığını sizlerle paylaşmak isterim.

Basın Mensubu arkadaşlarımızın karşılaşmalara giriş akreditasyon işlemleri tamamen VANSPOR FUTBOL KULÜBÜ İLE ile TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ BAŞKANLIĞI tarafından yapılmakta ve bizzat Vanspor FK tarafından TFF sistemine girişi yapılmaktadır.

Bu nedenle stadyum giriş kapılarında görevli olan emniyet personelleri ise Vanspor FK nün kendilerine vermiş olduğu listede ismi yer almayan kişileri içeri almamaktadır. 

Konuyu bilgilerinize sunuyor ve

Güzel bir haftasonu geçirmeniz ümidiyle sizleri Allah’a emanet ediyor, Hayırlı çalışmalar diliyoruz...