Van Balığı tezgahlardaki yerini aldı

Van Gölünde yaşayan ve endemik bir balık türü olan Van Balığının avlanma yasağı bitti. Av yasağının sona ermesinin ardından Van Balığı, balıkçı tezgahlarındaki yerini yeniden aldı.

SİYASET 17.07.2020 10:40:27 0
Van Balığı tezgahlardaki yerini aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında üreme dönemi olduğu için yumurtalarını tatlı sulara bırakmak amacıyla göç eden Van Balığının avlanma yasağı süresi sona erdi. Bu yıl verimli bir av mevsiminin olacağını söyleyen balıkçılar ise vatandaşlara bol miktarda Van Balığı tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde iş yeri bulunan Vangölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, yeni sezondan umutlu olduklarını belirterek: “Av yasağının uygulandığı süreçte ayakta kalabilmek için levrek, çupra, Norveç Palamutu, canlı alabalık, somon balığı ve uskumru sattık. Ayrıca koronadan dolayı hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı da az balık bulundurmak zorunda kaldık, bu durum da haliyle işlerimizede yansıdı. Van Balığından bu sene çok umutluyuz, bu sene iyi korundu ve çok avlanmadı, onun için biz de verimli bir sezon olmasını bekliyoruz. Van Balığımız gelmeye başladı, şuan tezgahlarımızda bulunuyor, kilogram fiyatı ise 7.50 TL.”dedi.

Özel Haber: M. Selim Kurt

Van Balığı  tezgahlardaki yerini aldı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi