Vali Mehmet Emin Bilmez; 'Çocuklarımızın hayallerinin gerçek olmasını diliyorum'

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle sosyal medyadan görsel bir mesaj yayınladı. Vali Bilmez, mesajında Büyükşehir Belediyesi olarak gençler ve çocuklar içi

SİYASET 21.11.2020 11:08:20 0
Vali Mehmet Emin Bilmez; 'Çocuklarımızın hayallerinin gerçek olmasını diliyorum'
Tarih: 01.01.0001 00:00

“GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında; “Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizi önemsiyoruz ve çalışmalarımızda onlara öncelikle yer veriyoruz. Hem açtığımız ETÜD Merkezinde pandemiye rağmen 400 kişi sınavlara hazırlanıyor, hem de Hacıbekir Mahallemizdeki ETÜT Merkezimizde de yine 100 gencimiz sınavlara hazırlanıyor. Onlara destek oluyoruz. Ayrıca belediyemiz bünyesinde başta sanat, kültür dallarında olmak üzere kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslarımızda hem erkek hem kız çocuklarımızı eğitiyoruz. Yine BESYO'ya hazırlanan gençlerimizi 6 ay boyunca 16 hocamız eşliğinde sınava hazırlıyoruz. Geçen sene bu sınavlara hazırlanan gençlerimizden 150'si çeşitli üniversitelere yerleşti. 4-6 yaş grubundaki çocuklarımız için de, İl Müftülüğümüzle hareket ederek çeşitli semtlerde kreşler açtık. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte de hem kızlarımız, hem erkek çocuklarımız hem de engelli çocuklarımız için kültür, sanat ve müzik branşlarında değişik kurslar düzenlemekteyiz.” dedi.

“ERKEN YAŞTA EVLİLİK KONUSUNDA FARKINDALIK PROJESİ YAPTIK”

Bölgemizde erken yaşta evlilik ile ilgili problemin aşılması yönünde farkındalık projesi yapıldığından da söz eden Vali Mehmet Emin Bilmez, mesajında şunları söyledi; “Ayrıca bölgemizde genç kızlarımız erken yaşta evlilik problemi ile karşı karşıya. Bu konuda da toplumda bir farkındalık yaratmak için Jandarma Komutanlığımız ile birlikte 'Ben Daha Küçüğüm' Projesi hazırlandı, köy muhtarlarına ulaşıldı, vatandaşa ulaşıldı, sergiler düzenlendi, her tarafa ulaşılmaya çalışıldı farkındalık yaratmak için. Bu projemizin epey bir olumlu yansıması oldu. Bütün kurslarımızda, bütün projelerimizde yer alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Alt yapı belediyeciliği yanında bizim gençlerimizi yarınlara hazırlama projelerimizle de toplumda var olmaya çalışıyoruz. Kadınlarımıza konferanslar, kurslar düzenlemeye çalışıyoruz. Meslek edinmeleri için kurslarımız var. Bu vesile ile Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyorum, bütün çocuklarımızın hayallerinin gerçek olmasını diliyorum. Çocuklarımızın hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için bizlere de çok görevler düştüğünün farkındayız.”